Abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Abrikosų uogienė

Abrikosas yra naudingas bet kokio pavidalo vaisius. Švieži, džiovinti arba uogienės pavidalo, t. y. abrikosų uogienės. Abrikosų uogienės valgymas stiprina imunitetą, teigiamai veikia regėjimą, gerina atmintį. Receptas, į kurį pridėta sviesto, padės išgauti patį švelnumą, kuris gali būti vertas konkurentas bet kokiam kitam konditerijos gaminiui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
199 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
50 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė Žingsnis 1
Pagaminkite ruošinį. Aliuminio keptuvės dugną ir kraštus ištepkite sviestu. Į skardą pakaitomis su cukrumi sudėkite abrikosų puseles. Išspauskite citrinos sultis ir užpilkite jas ant abrikosų. Uždenkite vaisius rankšluosčiu ir palikite 8 valandoms.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite abrikosų uogienę. Po 8 valandų puodą nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite abrikosus ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Kai cukrus ištirps, padidinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė Žingsnis 3
Konservuokite abrikosų uogienę. Karštą uogienę supilkite į stiklainius. Uždenkite dangteliais, palikite atvėsti ir laikykite tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, uogienės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos