Abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Abrikosų uogienė

Abrikosas yra naudingas bet kokio pavidalo vaisius. Švieži, džiovinti arba uogienės pavidalo, t. y. abrikosų uogienės. Abrikosų uogienės valgymas stiprina imunitetą, teigiamai veikia regėjimą, gerina atmintį. Receptas, į kurį pridėta sviesto, padės išgauti patį švelnumą, kuris gali būti vertas konkurentas bet kokiam kitam konditerijos gaminiui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
199 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
50 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė Žingsnis 1
Pagaminkite ruošinį. Aliuminio keptuvės dugną ir kraštus ištepkite sviestu. Į skardą pakaitomis su cukrumi sudėkite abrikosų puseles. Išspauskite citrinos sultis ir užpilkite jas ant abrikosų. Uždenkite vaisius rankšluosčiu ir palikite 8 valandoms.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite abrikosų uogienę. Po 8 valandų puodą nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite abrikosus ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Kai cukrus ištirps, padidinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė Žingsnis 3
Konservuokite abrikosų uogienę. Karštą uogienę supilkite į stiklainius. Uždenkite dangteliais, palikite atvėsti ir laikykite tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos