Publikavimo data: 2024-04-17
Abrikosų uogienė
Abrikosas yra naudingas bet kokio pavidalo vaisius. Švieži, džiovinti arba uogienės pavidalo, t. y. abrikosų uogienės. Abrikosų uogienės valgymas stiprina imunitetą, teigiamai veikia regėjimą, gerina atmintį. Receptas, į kurį pridėta sviesto, padės išgauti patį švelnumą, kuris gali būti vertas konkurentas bet kokiam kitam konditerijos gaminiui.
Žingsnis 1
Pagaminkite ruošinį. Aliuminio keptuvės dugną ir kraštus ištepkite sviestu. Į skardą pakaitomis su cukrumi sudėkite abrikosų puseles. Išspauskite citrinos sultis ir užpilkite jas ant abrikosų. Uždenkite vaisius rankšluosčiu ir palikite 8 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite abrikosų uogienę. Po 8 valandų puodą nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite abrikosus ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių. Kai cukrus ištirps, padidinkite ugnį ir virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Konservuokite abrikosų uogienę. Karštą uogienę supilkite į stiklainius. Uždenkite dangteliais, palikite atvėsti ir laikykite tamsioje vietoje.
Kategorijos