Apelsinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Apelsinų uogienė

Pagal apelsinų uogienės receptą reikia sultingų, skanių ir saldžių citrusinių vaisių, todėl rinkitės ryškesnio skonio vaisius. Tikėtina, kad prinokę ir sultingi bus sunkūs apelsinai, kurių vaisiaus viršūnė išraiškinga, o skersmuo - ne mažesnis kaip 50 mm. Žievelės spalva nėra svarbi, tačiau nereikėtų pirkti ir pernelyg žalių citrusinių vaisių.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
168 kcal.
Angliavandeniai
45 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų uogienė Žingsnis 1
Toliau virkite apelsinus. Sumaišykite apelsinų minkštimą, mirkytą žievelę, cukrų ir citrinos sultis ir sudėkite į emaliuotą puodą ant ugnies. Vaisių mišinį užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 30 minučių. Tada leiskite apelsinų mišiniui atvėsti ir palaikykite 2 valandas.

Žingsnis 2

Apelsinų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite talpyklas saugojimui. Įpilkite į puodą vandens ir įdėkite stiklainius į šaltą vandenį taip, kad jis apsemtų kaklelius. Jei stiklainiai netelpa į puodą, juos galima pastatyti horizontaliai. Užvirinkite vandenį ir 15-20 minučių sterilizuokite stiklainius. Tada padėkite ant švaraus rankšluosčio kakleliais žemyn, kad visiškai išdžiūtų.

Žingsnis 3

Apelsinų uogienė Žingsnis 3
Uždarykite uogienę stiklainiuose. Vaisių masę vėl užvirinkite ir virkite 1-2 minutes. Tada karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius arba patiekite iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos