Publikavimo data: 2024-03-30
Apelsinų uogienė
Pagal apelsinų uogienės receptą reikia sultingų, skanių ir saldžių citrusinių vaisių, todėl rinkitės ryškesnio skonio vaisius. Tikėtina, kad prinokę ir sultingi bus sunkūs apelsinai, kurių vaisiaus viršūnė išraiškinga, o skersmuo - ne mažesnis kaip 50 mm. Žievelės spalva nėra svarbi, tačiau nereikėtų pirkti ir pernelyg žalių citrusinių vaisių.
Žingsnis 1
Toliau virkite apelsinus. Sumaišykite apelsinų minkštimą, mirkytą žievelę, cukrų ir citrinos sultis ir sudėkite į emaliuotą puodą ant ugnies. Vaisių mišinį užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 30 minučių. Tada leiskite apelsinų mišiniui atvėsti ir palaikykite 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite talpyklas saugojimui. Įpilkite į puodą vandens ir įdėkite stiklainius į šaltą vandenį taip, kad jis apsemtų kaklelius. Jei stiklainiai netelpa į puodą, juos galima pastatyti horizontaliai. Užvirinkite vandenį ir 15-20 minučių sterilizuokite stiklainius. Tada padėkite ant švaraus rankšluosčio kakleliais žemyn, kad visiškai išdžiūtų.
Žingsnis 3
Uždarykite uogienę stiklainiuose. Vaisių masę vėl užvirinkite ir virkite 1-2 minutes. Tada karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius arba patiekite iš karto.
Kategorijos