Apelsinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Apelsinų uogienė

Pagal apelsinų uogienės receptą reikia sultingų, skanių ir saldžių citrusinių vaisių, todėl rinkitės ryškesnio skonio vaisius. Tikėtina, kad prinokę ir sultingi bus sunkūs apelsinai, kurių vaisiaus viršūnė išraiškinga, o skersmuo - ne mažesnis kaip 50 mm. Žievelės spalva nėra svarbi, tačiau nereikėtų pirkti ir pernelyg žalių citrusinių vaisių.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
168 kcal.
Angliavandeniai
45 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Apelsinų uogienė Žingsnis 1
Toliau virkite apelsinus. Sumaišykite apelsinų minkštimą, mirkytą žievelę, cukrų ir citrinos sultis ir sudėkite į emaliuotą puodą ant ugnies. Vaisių mišinį užvirinkite ir ant vidutinės ugnies virkite 30 minučių. Tada leiskite apelsinų mišiniui atvėsti ir palaikykite 2 valandas.

Žingsnis 2

Apelsinų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite talpyklas saugojimui. Įpilkite į puodą vandens ir įdėkite stiklainius į šaltą vandenį taip, kad jis apsemtų kaklelius. Jei stiklainiai netelpa į puodą, juos galima pastatyti horizontaliai. Užvirinkite vandenį ir 15-20 minučių sterilizuokite stiklainius. Tada padėkite ant švaraus rankšluosčio kakleliais žemyn, kad visiškai išdžiūtų.

Žingsnis 3

Apelsinų uogienė Žingsnis 3
Uždarykite uogienę stiklainiuose. Vaisių masę vėl užvirinkite ir virkite 1-2 minutes. Tada karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius arba patiekite iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mandarinų sezonas, mandarinų patiekalai, uogienės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos