Publikavimo data: 2024-04-17
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogų sudėtyje pagrindinis naudingas komponentas yra vitaminas C. Tokiose uogose gausu natūralaus pektino, todėl juodųjų serbentų uogienės receptui paruošti nereikės jokių tirštiklių. Pagrindinis skirtumas tarp uogienės ir paprastos uogienės yra tas, kad pastaroji ruošiama keliais būdais. To reikia norint išlaikyti uogų ir vaisių formą, o gaminant uogienę svarbu pasiekti vientisumą ir želė konsistenciją, todėl produktas verdamas vienu metu.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Supilkite uogų tyrę į puodą sunkiu dugnu, suberkite cukrų, išmaišykite ir uždengę dangčiu statykite ant didelės ugnies. Užvirinkite, nuimkite dangtį, išmaišykite ir šaukštu surinkite putas. Maišydami virkite uogienę ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Juodųjų serbentų uogienę supilkite į stiklainius. Karštą juodųjų serbentų uogienę sudėkite į švarų sterilizuotą stiklainį, uždenkite dangteliu, apverskite ir palikite atvėsti. Atvėsusi uogienė taps tirštos konsistencijos. Jį galima laikyti kambario temperatūroje, o atidarytą stiklainį - šaldytuve.
Kategorijos