Publikavimo data: 2024-04-17
Obuolių uogienė
Obuolių uogienės receptus gaminti lengviau nei uogienę, o obuoliai yra lengvai prieinamas vaisius. Jie tinka paprastam džemui gaminti, nes juose gausu pektino - natūralaus tirštiklio, kuris suteikia gaminiui būdingą tekstūrą. Jo yra tvirtuose, prinokusiuose ar net šiek tiek neprinokusiuose vaisiuose. Pagal obuolių uogienės receptą reikėtų vartoti rūgščiai saldžių veislių vaisius. Žiemai laikyti karštas preparatas dedamas į sterilizuotus stiklainius.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite uogienę. Supjaustytus obuolius sumaišykite su cukrumi ir palikite 30-40 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada obuolių mišinį sudėkite į gilų kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Stebėkite procesą: kai tik obuolių mišinys užvirs, uogienė bus paruošta.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę saugojimui. Leiskite karštai uogienei atvėsti, tada pertrinkite ją per mėsmalę arba sutrinkite blenderiu, kol gausite norimą konsistenciją. Po to supilkite uogienę į storadugnį puodą arba katilą ir užvirinkite. Kai užvirs, virkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Supilkite uogienę į švarius, sausus stiklainius. Kuo mažiau oro stiklainiuose, tuo ilgiau uogienė išsilaikys. Sandariai uždarykite dangteliu ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos