Obuolių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Obuolių uogienė

Obuolių uogienės receptus gaminti lengviau nei uogienę, o obuoliai yra lengvai prieinamas vaisius. Jie tinka paprastam džemui gaminti, nes juose gausu pektino - natūralaus tirštiklio, kuris suteikia gaminiui būdingą tekstūrą. Jo yra tvirtuose, prinokusiuose ar net šiek tiek neprinokusiuose vaisiuose. Pagal obuolių uogienės receptą reikėtų vartoti rūgščiai saldžių veislių vaisius. Žiemai laikyti karštas preparatas dedamas į sterilizuotus stiklainius.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
204 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių uogienė Žingsnis 1
Toliau ruoškite uogienę. Supjaustytus obuolius sumaišykite su cukrumi ir palikite 30-40 minučių, kad išsiskirtų sultys. Tada obuolių mišinį sudėkite į gilų kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę maždaug 20 minučių. Stebėkite procesą: kai tik obuolių mišinys užvirs, uogienė bus paruošta.

Žingsnis 2

Obuolių uogienė Žingsnis 2
Paruoškite uogienę saugojimui. Leiskite karštai uogienei atvėsti, tada pertrinkite ją per mėsmalę arba sutrinkite blenderiu, kol gausite norimą konsistenciją. Po to supilkite uogienę į storadugnį puodą arba katilą ir užvirinkite. Kai užvirs, virkite 1 minutę.

Žingsnis 3

Obuolių uogienė Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Supilkite uogienę į švarius, sausus stiklainius. Kuo mažiau oro stiklainiuose, tuo ilgiau uogienė išsilaikys. Sandariai uždarykite dangteliu ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos