Publikavimo data: 2024-04-17
Citrinų uogienė
Citrinų uogienės receptas apima skanėsto gaminimą iš prinokusių citrinų. Jei pridėsite per daug citrusinių vaisių, uogienė bus rūgšti. Net ir su dideliu kiekiu cukraus rūgštis neišnyks. Yra vaisių ir uogų, kurie turi daugiau vitaminų nei citrina, tačiau būtent citrinoje juos saugo stora žievelė, todėl jie išlieka daug ilgiau. Jei norite išsirinkti tikrai prinokusią citriną, nekreipkite dėmesio į geltonos spalvos intensyvumą, žiūrėkite į jos žievelės blizgesį. Prinokusi, bet šviežia citrina atrodo kaip nupoliruota citrina.
Žingsnis 1
Paruoškite žievelę uogienei. Į nedidelį puodą sutarkuokite trijų citrinų žievelę. Nuo ketvirtosios citrinos citrusinių vaisių žievelę atsargiai pašalinkite citrusinių vaisių lupikliu arba aštriu peiliu. Pridėkite ją prie žievelės ir užpilkite 1 puodeliu vandens. Pastatykite ant vidutinės ugnies 10 minučių ir užvirinkite. Nusunkite vandenį nuo citrinos žievelės ir drožlių. Dar kartą pakartokite procesą 10 minučių. Šis procesas būtinas, kad būtų pašalintas citrinos kartumas.
Žingsnis 2
Paruoškite citrinas. Supjaustykite citrinas griežinėliais ir išimkite sėklas, kad liktų tik minkštimas. Sudėkite į virtuvinį kombainą su 1 puodeliu cukraus. Visus ingredientus suplakite kartu.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę ir supilstykite ją į stiklainius, kad galėtumėte laikyti. Įdėkite citrinos žievelę ir drožles, 1 puodelį cukraus ir 2,5 puodelio vandens. Viską išmaišykite. Pastatykite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite apie 60 minučių. Džemas turėtų sutirštėti ir išvirti. Paruoštą uogienę supilkite į švarius indus.
Kategorijos