abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Abrikosų uogienė

Žiemai uogienę galite pasigaminti ne tik iš uogų, bet ir iš džiovintų vaisių, pavyzdžiui, abrikosų. Abrikosų uogienė yra nuostabi, nes į ją dedama tik 2 šaukštai cukraus. Džiovinti abrikosai patys savaime yra labai saldūs. Tokiu atveju virimui geriau rinktis "medaus" veislės abrikosus. Abrikosų uogienę galima naudoti pyragams, bandelėms, keksiukams įdaryti.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
211 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.36/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

abrikosų uogienė Žingsnis 1
Išvirkite abrikosus su citrina. Puodą su abrikosais pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite abrikosus 15 minučių, kad džiovinti vaisiai išbrinktų. Vandenį pakeiskite į švarų. Užpilkite abrikosus kita vandens porcija, kad ji 2 cm apsemtų džiovintus vaisius. Įdėkite citriną. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 40 minučių, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 2

abrikosų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite abrikosų uogienę žiemai. Sutrinkite abrikosus ir citriną trintuvu. Suberkite cukrų, gvazdikėlius, išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Abrikosų uogienė turėtų sutirštėti. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir padėkite ją vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos