Publikavimo data: 2024-05-01
Abrikosų uogienė
Žiemai uogienę galite pasigaminti ne tik iš uogų, bet ir iš džiovintų vaisių, pavyzdžiui, abrikosų. Abrikosų uogienė yra nuostabi, nes į ją dedama tik 2 šaukštai cukraus. Džiovinti abrikosai patys savaime yra labai saldūs. Tokiu atveju virimui geriau rinktis "medaus" veislės abrikosus. Abrikosų uogienę galima naudoti pyragams, bandelėms, keksiukams įdaryti.
Žingsnis 1
Išvirkite abrikosus su citrina. Puodą su abrikosais pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite abrikosus 15 minučių, kad džiovinti vaisiai išbrinktų. Vandenį pakeiskite į švarų. Užpilkite abrikosus kita vandens porcija, kad ji 2 cm apsemtų džiovintus vaisius. Įdėkite citriną. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 40 minučių, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 2
Paruoškite abrikosų uogienę žiemai. Sutrinkite abrikosus ir citriną trintuvu. Suberkite cukrų, gvazdikėlius, išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Abrikosų uogienė turėtų sutirštėti. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir padėkite ją vėsioje vietoje.
Kategorijos