Abrikosų uogienė su agaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų uogienė su agaru

Abrikosų uogienė - skanus žiemos desertas, pasižymintis ryškiu vaisių skoniu, maloniu kvapu ir gražia gintaro spalva. Ji yra vidutiniškai saldi, todėl gerai išsilaiko stiklainiuose visą žiemą, o agar-agaro priedas leidžia pasiekti tirštą konsistenciją net po 20 minučių virimo. Beje, uogienė pirmą kartą paminėta I a. pr. m. e. senovės Romoje. Tačiau yra legenda, kad uogienė atsirado tik XVIII a. Džanetos Keiller - škotės, kuri sugalvojo virti vaisius su cukrumi, dėka.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų uogienė su agaru Žingsnis 1
Išvirkite vaisius. Paruoštus abrikosus perkelkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite juos 3 valandoms. Tada padėkite juos pašildyti ant mažos ugnies, kad cukrus ištirptų, o vaisiai išleistų sultis. Po to masę virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Abrikosų uogienė su agaru Žingsnis 2
Paruoškite tyrę. Paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sutrinkite juo visus vaisius iki vientisos masės. Į atskirą lėkštę supilkite agar-agarą, užpilkite vandeniu ir palikite nuošalyje. Užvirinkite abrikosų masę ir virkite dar 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tuomet supilkite agar-agaro skystį ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Abrikosų uogienė su agaru Žingsnis 3
Paskirstykite uogienę į stiklainius. Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. 15 minučių apverskite stiklainius aukštyn kojomis, tada pastatykite įprastoje padėtyje ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos