Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų uogienė su agaru
Abrikosų uogienė - skanus žiemos desertas, pasižymintis ryškiu vaisių skoniu, maloniu kvapu ir gražia gintaro spalva. Ji yra vidutiniškai saldi, todėl gerai išsilaiko stiklainiuose visą žiemą, o agar-agaro priedas leidžia pasiekti tirštą konsistenciją net po 20 minučių virimo. Beje, uogienė pirmą kartą paminėta I a. pr. m. e. senovės Romoje. Tačiau yra legenda, kad uogienė atsirado tik XVIII a. Džanetos Keiller - škotės, kuri sugalvojo virti vaisius su cukrumi, dėka.
Žingsnis 1
Išvirkite vaisius. Paruoštus abrikosus perkelkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Palikite juos 3 valandoms. Tada padėkite juos pašildyti ant mažos ugnies, kad cukrus ištirptų, o vaisiai išleistų sultis. Po to masę virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite tyrę. Paimkite panardinamąjį maišytuvą ir sutrinkite juo visus vaisius iki vientisos masės. Į atskirą lėkštę supilkite agar-agarą, užpilkite vandeniu ir palikite nuošalyje. Užvirinkite abrikosų masę ir virkite dar 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tuomet supilkite agar-agaro skystį ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paskirstykite uogienę į stiklainius. Paruoštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais. 15 minučių apverskite stiklainius aukštyn kojomis, tada pastatykite įprastoje padėtyje ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos