Publikavimo data: 2024-01-10
Acto kebabas receptas
Šašlykai dažniausiai gaminami iš kiaulienos. Kad mėsa gerai išsimarinuotų, turėtumėte rinktis šviežią skerdenos dalį su nedidelėmis riebalų gyslomis - sprandinę arba kumpį. Ruošiant klasikinį marinatą, pridedama žiedais supjaustytų svogūnų. Jis suteikia daugiau sulčių ir gerai įsigeria į mėsą. Į marinuotų šašlykų receptą taip pat įeina actas. Galite rinktis bet kokį: obuolių, balzaminį arba vynuogių. Šašlykai su actu bus minkšti ir sultingi.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną supjaustykite žiedais bet kokia tvarka. Paruoškite indus marinatui. Sumontuokite kepsninę arba elektrinę kepsninę.
Žingsnis 2
Sudėkite gabalėliais supjaustytą mėsą į puodą.
Žingsnis 3
Marinuokite mėsą. Kiaulieną užpilkite actu, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir svogūnų. Gautą masę gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Padėkite mėsą į šaldytuvą 5 valandoms, kad ji gerai įsigertų marinato.Geriau mėsą marinuoti iš vakaro. Kuo ilgiau mėsa bus mirkoma, tuo minkštesnė ir švelnesnio skonio bus.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite marinuotais svogūnais
Kategorijos