Publikavimo data: 2024-01-10
Sovietinio stiliaus kebabas receptas
Kodėl sovietinio kebabo receptas populiarus ir šiandien? Jame marinatui reikia mažiausiai ingredientų - tik svogūnų ir acto. Ir jis gaminamas iš gardžiausios kiaulienos dalies - karkos. Kad sovietinis kebabas su actu ir svogūnais pavyktų, teisingai pasirinkite mėsą. Gabalas turi būti tankus, aiškios struktūros ir natūralios raudonos spalvos. Šašlykas iš SSRS bus skanus ir sultingas, jei laikysitės kelių paprastų patarimų, apie kuriuos jums papasakosime.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paruoškite aukštą puodą. Supjaustykite svogūną stambiais žiedais. Į matomą vietą sudėkite actą, druską ir pipirus. Paruoškite kepsninę arba elektrinę kepsninę.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.Dideli gabalėliai gali būti nevisiškai iškepę ir likti žali, o maži gabalėliai bus sausi.
Žingsnis 3
Ant keptuvės dugno išdėliokite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, įpilkite acto, šiek tiek pipirų ir druskos, prispauskite.Kuo daugiau svogūnų, tuo sultingesnis ir minkštesnis bus paruoštas kebabas. Keptuvė turi būti emaliuota ir aukšta.
Žingsnis 4
Sudėkite sluoksnį mėsos, pipirų ir druskos. Sudėkite svogūnus. Sluoksnius kartokite, kol keptuvė bus visiškai pilna. Padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms.Keptuvėje esančios mėsos nemaišykite. Marinatą geriau paruošti vakare, kad mėsa per naktį įsigertų. Kad mėsa gerai išsimarinuotų, ant keptuvės uždėkite svarmenį.
Žingsnis 5
Mėsą ant iešmelių suverkite pakaitomis su svogūnų žiedais.Mėsos pluoštai turi būti skersai kebabo, kad neišbėgtų sultys ir mėsa nebūtų sausa.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą kebabą lėkštėje, išklotoje pitos duona. Įdėkite porą ryšulėlių žaliųjų svogūnų.
Kategorijos