Publikavimo data: 2024-01-16
Šašlykas su majonezu receptas
Kiaulienos kebabai su majonezu yra skanūs ir sultingi. Geriausia marinuoti kiaulienos sprandinę - sultingiausią ir sultingiausią mėsos dalį. Tačiau galite naudoti ir klubo nugarinę su sluoksniais. Majonezas gerai suminkština net ir kiečiausią mėsą, o kebabas gaunasi minkštas ir švelnus. Kuo daugiau marinuotų svogūnų - tuo mėsa bus sultingesnė. Kebabo su majonezu receptą paruošti paprasta. Tačiau marinatą geriau pasiruošti iš vakaro, kad mėsa marinuotųsi per naktį.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite venas. Paruoškite marinato indą. Visus recepte nurodytus ingredientus sudėkite į matomą vietą. Nuplaukite daržoves. Paruoškite paprastą kepsninę (arba nedūminę kepsninę) arba elektrinę kepsninę.
Žingsnis 2
Paruoškite maistą marinavimui. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais išilgai pluošto. Svogūną supjaustykite dideliais pusžiedžiais. Būtent svogūnas suteikia mėsai sultingumo ir minkštumo. Jo galite naudoti daugiau, nei nurodyta recepte. Kad pjaustydami svogūną neplaktumėte, peilį galite periodiškai nuplauti šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Sumaišykite mėsą ir svogūnus, įberkite kebabų prieskonių, pipirų, majonezo ir garstyčių. Viską gerai išmaišykite, sutrinkite ir sandariai uždarykite dangčiu. Kad kebabas būtų dar sultingesnis ir minkštesnis, palikite mėsą marinate 12 valandų. Niekada nedėkite druskos - dėl jos mėsa taps kieta.
Kategorijos