Publikavimo data: 2024-01-10
Kiaulienos kebabas orkaitėje receptas
Kad orkaitėje keptas kiaulienos kebabas būtų sultingas ir švelnus, pasirinkite tinkamą mėsą. Geriausia rinktis sprandinę - minkštą ir liesą skerdenos dalį. Kad įvertintumėte mėsos kokybę, pirkite šviežią, ne šaldytą mėsą. Gabalas turi būti tankus ir natūralios spalvos. Kiaulienos kebabo orkaitėje recepte naudosime kepimo skardą ir foliją. Naudojant šį apdorojimo būdą, kiaulienos kebabas orkaitėje troškinasi savo sultyse, o paruoštas patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir sveikas.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite dideliais gabalais. Sudėkite mėsą į gilų indą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o kad šiuo metu nesusidarytų ašaros, periodiškai sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu. Paruoškite kepimo skardą, folijos lakštą. Išdėliokite visus ingredientus matomoje vietoje.
Žingsnis 2
Toliau marinuokite kiaulieną. Į dubenį su mėsa sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Sutrinkite jį rankomis, kad išsiskirtų sultys. Suberkite prieskonius, druską ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įpilkite pomidorų pastos ir augalinio aliejaus. Dar kartą išmaišykite mišinį, uždenkite indą maistine plėvele ir palikite 2 val. marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo skardą ir uždėkite ant jos folijos lakštą. Išimkite mėsą iš šaldytuvo ir supilkite likusį marinatą ant folijos lakšto.
Žingsnis 5
Ant folijos sudėkite mėsą ir svogūnus, o viršuje sujungę folijos kraštus suformuokite maišelį. Kepkite mėsą 30 minučių 200 °C temperatūroje. Tada foliją atidarykite ir mėsą dar 30 minučių kepkite 180 °C temperatūroje. Mėsą patiekite su kebabų padažu.
Kategorijos