Publikavimo data: 2024-01-16
Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas
Šašlykas orkaitėje ant svogūnų pagalvės kepamas gana ilgai. Tačiau rezultatas to vertas! Užtikrinamas sultingas, minkštas ir aromatingas kiaulienos kebabas. Kepimo paslaptis slypi svogūnų pagalvėje: svogūnai turi būti svogūnai ir dideli. Rinkdamiesi mėsą, imkite minkščiausią skerdenos dalį - nugarinę arba nugarinę. Jei teisingai atliksite visus gaminimo veiksmus, kebabas bus sultingas ir su kvapnia plutele, tarsi ką tik nuimtas nuo grotelių.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite riebalų perteklių ir jungiamąjį audinį. Paruoškite kepimo rankovę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą.
Žingsnis 2
Marinuokite kiaulieną. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite pipirų mišinį, mėsos prieskonius, 1 šaukštą acto ir citrinos sultis. Išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve 2 val.
Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite žiedais, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus acto, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 4 valgomuosius šaukštus vandens. Palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 4
Pereikite prie mėsos kepimo orkaitėje. Tam paruoškite kepimo rankovę, suriškite ją vienoje pusėje ir ant dugno išdėliokite marinuotus svogūnus. Ant viršaus sudėkite mėsą. Suriškite rankovę kitoje pusėje, rankovės viršuje padarykite 3 įpjovimus. Kepkite 25 minutes iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Po 25 minučių ištraukite rankovę, ją perpjaukite ir dar 10 minučių kepkite mėsą atidarytoje padėtyje.Jei kepimo metu išsiskyrė sultys, galite jomis užpilti mėsą.
Kategorijos