Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-16

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas

Šašlykas orkaitėje ant svogūnų pagalvės kepamas gana ilgai. Tačiau rezultatas to vertas! Užtikrinamas sultingas, minkštas ir aromatingas kiaulienos kebabas. Kepimo paslaptis slypi svogūnų pagalvėje: svogūnai turi būti svogūnai ir dideli. Rinkdamiesi mėsą, imkite minkščiausią skerdenos dalį - nugarinę arba nugarinę. Jei teisingai atliksite visus gaminimo veiksmus, kebabas bus sultingas ir su kvapnia plutele, tarsi ką tik nuimtas nuo grotelių.
Gaminimo laikas
250 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas Žingsnis 1
Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Pašalinkite riebalų perteklių ir jungiamąjį audinį. Paruoškite kepimo rankovę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą.

Žingsnis 2

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas Žingsnis 2
Marinuokite kiaulieną. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite pipirų mišinį, mėsos prieskonius, 1 šaukštą acto ir citrinos sultis. Išmaišykite ir palikite marinuotis šaldytuve 2 val.

Žingsnis 3

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas Žingsnis 3
Marinuokite svogūnus. Svogūnus supjaustykite žiedais, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus acto, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 4 valgomuosius šaukštus vandens. Palikite marinuotis 1 valandą.

Žingsnis 4

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas Žingsnis 4
Pereikite prie mėsos kepimo orkaitėje. Tam paruoškite kepimo rankovę, suriškite ją vienoje pusėje ir ant dugno išdėliokite marinuotus svogūnus. Ant viršaus sudėkite mėsą. Suriškite rankovę kitoje pusėje, rankovės viršuje padarykite 3 įpjovimus. Kepkite 25 minutes iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 5

Šašlykas ant svogūnų laiškų receptas Žingsnis 5
Po 25 minučių ištraukite rankovę, ją perpjaukite ir dar 10 minučių kepkite mėsą atidarytoje padėtyje.Jei kepimo metu išsiskyrė sultys, galite jomis užpilti mėsą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos