Publikavimo data: 2024-06-23
Agaras agaras
Rusijoje cholodetai tradiciškai buvo gaminami iš jautienos ar kiaulienos kojų, galvų, uodegų, ausų ir kitų skerdenos dalių. Prancūzai šiam patiekalui, kurį vadina aspiku, naudojo vištieną, į kurią pridėta agaro agaro. Tai natūralus tirštiklis, gaminamas iš dumblių. Želatinos analogas, tik be specifinio kvapo ir skonio. Pabandykite gaminti šaltą mėsą su agaru-agaru. Skirtingai nei želatina, šis komponentas turi dar vieną nenuginčijamą privalumą - jis greičiau sukietėja.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Į puodą sudėkite nesmulkintus kumpius. Užpilkite vandeniu. Užvirinkite, kartkartėmis nugriebdami putas. Sudėkite svogūnus ir morkas. Sumažinkite ugnį. Virkite po dangčiu 1,5 valandos. Likus 10 min. iki virimo pabaigos įberkite lauro lapą, pipirų ir druskos.
Žingsnis 2
Padarykite šalčio čiaupo pagrindą. Perkoškite sultinį. 150-200 ml supilkite į stiklinę. Supilkite agarą-agarą. Išmaišykite. Palikite 10-15 minučių. Tada plona srovele supilkite į sultinį. Nuolat maišydami užvirinkite, kol želė medžiaga visiškai ištirps.
Žingsnis 3
Paruoškite agar-agaro šaltibarščius. Išimkite vištienos šlauneles iš puodo, atskirkite mėsą nuo kaulų, smulkiai supjaustykite kartu su oda. Sudėkite į formeles. Į kiekvieną formą įdėkite česnako. Užpilkite sultiniu. Atvėsinkite. Dėkite į šaltį, kad 2-3 valandas sukietėtų.
Kategorijos