Vištienos ir kumpio šaltibarščiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Vištienos ir kumpio šaltibarščiai

Šaltibarščių iš kiaulienos kumpio ir vištienos protėvis gali būti laikomas paprastu mėsos sultiniu. Atvėsęs jis virto klampia, tiršta mase. Tai buvo laikoma trūkumu, tačiau prancūzai šį trūkumą pavertė privalumu ir papildė receptą. Jie kartu virė žvėrienos, paukštienos, kiaulienos, triušienos ir veršienos sultinį. Po to išvirtą mėsą susukdavo į faršą, sumaišydavo su prieskoniais, užpildavo sultiniu ir atvėsindavo. Į šaltibarščius, pagamintus iš kumpių ir vištienos, galima dėti kiaulienos kojų, kad želė geriau sutirštėtų.
Gaminimo laikas
1155 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Garstyčios
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir kumpio šaltibarščiai Žingsnis 1
Išmirkykite mėsą. Į puodą sudėkite nugarines ir sparnelius. Užpilkite vandeniu. Palikite šaldytuve 4 valandoms. Nusausinkite. Mėsą gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Vištienos ir kumpio šaltibarščiai Žingsnis 2
Išvirkite mėsą. Užpilkite kepsnius ir sparnelius vandeniu. Užvirkite. Po dviejų minučių virimo nukoškite sultinį. Mėsą nuplaukite. Nuplaukite arba pakeiskite keptuvę. Vėl pripilkite nugarinę ir sparnelius vandens. Įberkite druskos. Virkite ant silpnos ugnies 4 valandas.

Žingsnis 3

Sudėkite daržoves. Į sultinį sudėkite morkas, svogūnus, lauro lapą ir pipirus. Virkite dar 2 valandas. Į atskirą dubenį sudėkite virtus kumpius ir sparnelius. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Sultinį 2-3 kartus perkoškite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Mėsą sudėkite į dubenėlius, skirtus paruoštam šaltibarščiui. Supilkite sultinį. Uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite 8 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos