Publikavimo data: 2024-04-28
Cholodetai iš kastuvo
Šonkauliukų cholodets arba, kitaip tariant, želė yra ne tik skanus, bet ir sveikas patiekalas. Šonkauliuose esančios želė medžiagos yra svarbios žmogaus kaulų, raiščių ir kremzlių audiniui. Šaltibarščiuose iš kiaulienos sprandinės taip pat yra daug kolageno. Tinkamą naminį šaltibarščius nėra sunku paruošti. Šiam tikslui verta rinktis priekines, labiau vytintas kojas. Klasikiniai šaltibarščiai paprastai būna sotūs, mėsingi, tankūs ir labai apetitiški.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaulienos nugarinę. Įdėkite nugarinę į puodą, užpilkite vandeniu, sudėkite visą svogūną, morką ir česnaką. Pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios. Retkarčiais nupilkite putas. 3 valandas virkite šaltame vandenyje, tada įberkite druskos, įdėkite lauro lapų ir pipirų. Virkite dar 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Išimkite mėsą iš puodo ir atvėsinkite. Perkoškite sultinį, kad pašalintumėte česnaką ir kitus prieskonius. Atskirkite mėsą nuo kaulų. Mėsą su odelėmis ir riebalais susmulkinkite peiliu arba mėsmale. Morkas supjaustykite mažais kubeliais. Jos ne tik papildys šaltos mėsos skonį, bet ir pasitarnaus kaip jos puošmena. Mėsą ir morkas sudėkite ant gilių lėkščių dugno. Užpilkite šiek tiek atvėsusiu sultiniu. Lėkštes su šaltibarščiais 2-3 valandoms pastatykite į vėsią vietą, kad sustingtų.
Kategorijos