Vištienos cholodets receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Vištienos cholodets receptas

Sunku tiksliai pasakyti, kaip ir kada atsirado cholodetai. Pagal vieną iš versijų, jį atsitiktinai išrado šiaurės klajokliai. Jie pastebėjo, kad šaltyje paliktas sultinys sukietėja, o sukietėjusį sultinį lengviau pasiimti su savimi į kelionę. Taip vėliau elgėsi kariai, pirkliai ir keliautojai: jie pasiimdavo sultinį su savimi ir jį pašildydavo, jei reikėdavo sušilti.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
140 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos cholodets receptas Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos skrandukus, širdis ir kepenis ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištienos filė taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Paruoškite siaurą, bet gilų kepimo indą.

Žingsnis 2

Vištienos cholodets receptas Žingsnis 2
Sumaišykite vidurius ir filė, įberkite druskos, prieskonių, želatinos, išmaišykite ir perkelkite į formą.

Žingsnis 3

Vištienos cholodets receptas Žingsnis 3
Į didelį puodą supilkite vandenį ir įdėkite formą (įsitikinkite, kad į ją nepateko vandens). Virkite 2 valandas, virdami į puodą įpilkite vandens.

Žingsnis 4

Vištienos cholodets receptas Žingsnis 4
Padėkite cholodets į šaldytuvą, kol sustings, tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos