Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos cholodets receptas
Sunku tiksliai pasakyti, kaip ir kada atsirado cholodetai. Pagal vieną iš versijų, jį atsitiktinai išrado šiaurės klajokliai. Jie pastebėjo, kad šaltyje paliktas sultinys sukietėja, o sukietėjusį sultinį lengviau pasiimti su savimi į kelionę. Taip vėliau elgėsi kariai, pirkliai ir keliautojai: jie pasiimdavo sultinį su savimi ir jį pašildydavo, jei reikėdavo sušilti.
Žingsnis 1
Nuplaukite vištienos skrandukus, širdis ir kepenis ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištienos filė taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Paruoškite siaurą, bet gilų kepimo indą.
Žingsnis 2
Sumaišykite vidurius ir filė, įberkite druskos, prieskonių, želatinos, išmaišykite ir perkelkite į formą.
Žingsnis 3
Į didelį puodą supilkite vandenį ir įdėkite formą (įsitikinkite, kad į ją nepateko vandens). Virkite 2 valandas, virdami į puodą įpilkite vandens.
Žingsnis 4
Padėkite cholodets į šaldytuvą, kol sustings, tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Kategorijos