Klasikiniai cholodetai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Klasikiniai cholodetai

Cholodets žmonijai žinomas nuo tada, kai buvo pastebėta, kad nuo mėsos likęs sultinys šaltyje sutirštėja ir gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas. Jį dažnai pasiimdavo į keliones ir valgydavo sušaldytą arba pašildytą ir gerdavo kaip sultinį. Šis patiekalas buvo ypač populiarus Rusijoje, kur atsirado iš karto du pavadinimai - cholodets ir želė. Jie skyrėsi tik tuo, kad pirmąjį žodį vartojo pietinių teritorijų gyventojai, o antrąjį - šiaurinių teritorijų gyventojai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
135 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (41 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai cholodetai Žingsnis 1
Pasūdykite mėsą. Puodą su jautiena ir kiauliena statykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Pusiau uždenkite dangčiu ir palikite virti 7 valandas.

Žingsnis 2

Klasikiniai cholodetai Žingsnis 2
Išvirkite mėsą. Įdėkite druskos, visą svogūną ir morką, lauro lapą, susmulkinkite presu ir sudėkite česnaką, įberkite pipirų. Palikite dar 60 minučių.

Žingsnis 3

Klasikiniai cholodetai Žingsnis 3
Paruoškite šaltibarščius. Išimkite mėsą iš puodo ir supjaustykite ją, pašalindami kaulus ir bet kokį perteklių. Likusią mėsą susmulkinkite ir sudėkite į formeles, ant viršaus užpilkite sultinio. Dėkite formas į šaldytuvą 8 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos