Publikavimo data: 2024-05-01
Klasikiniai cholodetai
Cholodets žmonijai žinomas nuo tada, kai buvo pastebėta, kad nuo mėsos likęs sultinys šaltyje sutirštėja ir gali būti valgomas kaip atskiras patiekalas. Jį dažnai pasiimdavo į keliones ir valgydavo sušaldytą arba pašildytą ir gerdavo kaip sultinį. Šis patiekalas buvo ypač populiarus Rusijoje, kur atsirado iš karto du pavadinimai - cholodets ir želė. Jie skyrėsi tik tuo, kad pirmąjį žodį vartojo pietinių teritorijų gyventojai, o antrąjį - šiaurinių teritorijų gyventojai.
Žingsnis 1
Pasūdykite mėsą. Puodą su jautiena ir kiauliena statykite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Pusiau uždenkite dangčiu ir palikite virti 7 valandas.
Žingsnis 2
Išvirkite mėsą. Įdėkite druskos, visą svogūną ir morką, lauro lapą, susmulkinkite presu ir sudėkite česnaką, įberkite pipirų. Palikite dar 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite šaltibarščius. Išimkite mėsą iš puodo ir supjaustykite ją, pašalindami kaulus ir bet kokį perteklių. Likusią mėsą susmulkinkite ir sudėkite į formeles, ant viršaus užpilkite sultinio. Dėkite formas į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos