Kiaulienos cholodets receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos cholodets receptas

Niekas tiksliai nežino, kaip buvo išrasti cholodetai. Visai gali būti, kad sultinys su mėsa po sočios vakarienės buvo siunčiamas atvėsti į rūsį, kad kitą dieną būtų suvalgytas, kur virto šiuo garsiuoju želė pavidalo patiekalu, kuriam kelios valandos virimo nėra gaila.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, petražolės šaknį ir salierą. Nuplaukite visą mėsą, suberkite ją į indą su šaltu vandeniu ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms, o geriau per naktį.

Žingsnis 2

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 2
Mėsą dar kartą nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis būtų 5-7 cm virš mėsos lygio. Užvirinkite mėsą ir nuolat nuimkite putas.

Žingsnis 3

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 3
Kai tik nustos putoti, puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki silpnos ir retkarčiais pamaišydami virkite mėsą ant silpnos ugnies 2-3 valandas. Nepilkite vandens, net jei jis iš dalies užvirs.

Žingsnis 4

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 4
Tada į puodą įberkite juodųjų pipirų, lauro lapų, druskos ir nuplautų žalių morkų, česnakų, petražolių ir saliero šaknies. Jei skysčio išvirė daug, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.

Žingsnis 5

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 5
Supjaustytą mėsą sudėkite į formeles ir užpilkite sultiniu. Nulupkite virtas morkas, supjaustykite apskritimais ir naudokite papuošimui. Atvėsinkite cholodetus ir siųskite į šaldytuvą, kol jie visiškai sukietės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos