Kiaulienos cholodets receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos cholodets receptas

Niekas tiksliai nežino, kaip buvo išrasti cholodetai. Visai gali būti, kad sultinys su mėsa po sočios vakarienės buvo siunčiamas atvėsti į rūsį, kad kitą dieną būtų suvalgytas, kur virto šiuo garsiuoju želė pavidalo patiekalu, kuriam kelios valandos virimo nėra gaila.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, petražolės šaknį ir salierą. Nuplaukite visą mėsą, suberkite ją į indą su šaltu vandeniu ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms, o geriau per naktį.

Žingsnis 2

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 2
Mėsą dar kartą nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis būtų 5-7 cm virš mėsos lygio. Užvirinkite mėsą ir nuolat nuimkite putas.

Žingsnis 3

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 3
Kai tik nustos putoti, puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki silpnos ir retkarčiais pamaišydami virkite mėsą ant silpnos ugnies 2-3 valandas. Nepilkite vandens, net jei jis iš dalies užvirs.

Žingsnis 4

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 4
Tada į puodą įberkite juodųjų pipirų, lauro lapų, druskos ir nuplautų žalių morkų, česnakų, petražolių ir saliero šaknies. Jei skysčio išvirė daug, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.

Žingsnis 5

Kiaulienos cholodets receptas Žingsnis 5
Supjaustytą mėsą sudėkite į formeles ir užpilkite sultiniu. Nulupkite virtas morkas, supjaustykite apskritimais ir naudokite papuošimui. Atvėsinkite cholodetus ir siųskite į šaldytuvą, kol jie visiškai sukietės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, paprastai, žaliasis sezonas, morkų sezonas, cholodets, Naujųjų metų užkandžiai, retro Naujųjų metų išvakarės, be įprastų alergenų, receptų knyga, jautienos cholentas

Kategorijos