Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos cholodets receptas
Niekas tiksliai nežino, kaip buvo išrasti cholodetai. Visai gali būti, kad sultinys su mėsa po sočios vakarienės buvo siunčiamas atvėsti į rūsį, kad kitą dieną būtų suvalgytas, kur virto šiuo garsiuoju želė pavidalo patiekalu, kuriam kelios valandos virimo nėra gaila.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves, petražolės šaknį ir salierą. Nuplaukite visą mėsą, suberkite ją į indą su šaltu vandeniu ir palikite šaldytuve 2-3 valandoms, o geriau per naktį.
Žingsnis 2
Mėsą dar kartą nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis būtų 5-7 cm virš mėsos lygio. Užvirinkite mėsą ir nuolat nuimkite putas.
Žingsnis 3
Kai tik nustos putoti, puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki silpnos ir retkarčiais pamaišydami virkite mėsą ant silpnos ugnies 2-3 valandas. Nepilkite vandens, net jei jis iš dalies užvirs.
Žingsnis 4
Tada į puodą įberkite juodųjų pipirų, lauro lapų, druskos ir nuplautų žalių morkų, česnakų, petražolių ir saliero šaknies. Jei skysčio išvirė daug, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
Žingsnis 5
Supjaustytą mėsą sudėkite į formeles ir užpilkite sultiniu. Nulupkite virtas morkas, supjaustykite apskritimais ir naudokite papuošimui. Atvėsinkite cholodetus ir siųskite į šaldytuvą, kol jie visiškai sukietės.
Kategorijos