Publikavimo data: 2025-08-18
Aguonų palaima
Švelnus aguonų pyragas. Pats skaniausias desertas.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite 190 g miltų, cukrų, vaniliną ir mieles.
Žingsnis 2
Supilkite šiltą pieną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdėkite kiaušinį ir ištirpintą sviestą.
Žingsnis 4
Įberkite dar 190 g miltų. Užminkykite tešlą ir palikite pusvalandį šiltai pakilti.
Žingsnis 5
Kai tešla pakils, iškočiokite ją į stačiakampį ir aptepkite aguonų įdaru. Lygiomis dalimis sumaišykite aguonas su sviestu ir cukrumi.
Žingsnis 6
Susukite į tvirtą ritinį ir dėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus.
Žingsnis 7
Padarykite įpjovas ritinyje. Palikite 10 minučių. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, aptepę kiaušiniu, 30 minučių.
Kategorijos