Publikavimo data: 2024-06-22
Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis
Šį receptą gavau iš mamos receptų knygos. Suktinukas gaunasi labai skanus ir sultingas.
Žingsnis 1
Nusunkite vandenį nuo aguonų sėklų ir išspauskite jas per smulkų sietelį, taip atsikratydami drėgmės pertekliaus.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus ir cukrų išplakite mikseriu iki baltų putų. Į išplaktą masę suberkite aguonas ir išmaišykite silikonine mentele.
Žingsnis 3
Kiaušinių trynius suplakite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi, saulėgrąžų arba kokosų aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Žingsnis 5
Stalą užbarstykite miltų sluoksniu. Mielinę tešlą kočėlu iškočiokite į 3-4 mm storio stačiakampį. Pusę aguonų įdaro paskleiskite tolygiu sluoksniu, prie tolimojo krašto palikdami 2-3 cm tarpą, kad ritinys tinkamai susisuktų. Suvyniokite vyniotinį nuo savęs link tolimojo krašto. Suvyniokite tvirtai.
Žingsnis 6
Ant kepimo skardos dėkite aguonų suktinuką. Viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu naudodami kepimo šepetėlį.
Žingsnis 7
Šaukite vyniotinį į įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Kai iškeps, išimkite kepimo skardą iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti, tada išimkite ir supjaustykite griežinėliais.
Kategorijos