Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis

Šį receptą gavau iš mamos receptų knygos. Suktinukas gaunasi labai skanus ir sultingas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
348 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis Žingsnis 1
Nusunkite vandenį nuo aguonų sėklų ir išspauskite jas per smulkų sietelį, taip atsikratydami drėgmės pertekliaus.

Žingsnis 2

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus ir cukrų išplakite mikseriu iki baltų putų. Į išplaktą masę suberkite aguonas ir išmaišykite silikonine mentele.

Žingsnis 3

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis Žingsnis 3
Kiaušinių trynius suplakite šakute iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi, saulėgrąžų arba kokosų aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

Žingsnis 5

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis Žingsnis 5
Stalą užbarstykite miltų sluoksniu. Mielinę tešlą kočėlu iškočiokite į 3-4 mm storio stačiakampį. Pusę aguonų įdaro paskleiskite tolygiu sluoksniu, prie tolimojo krašto palikdami 2-3 cm tarpą, kad ritinys tinkamai susisuktų. Suvyniokite vyniotinį nuo savęs link tolimojo krašto. Suvyniokite tvirtai.

Žingsnis 6

Aguonų sėklų sluoksniuotos tešlos vyniotinis Žingsnis 6
Ant kepimo skardos dėkite aguonų suktinuką. Viršų patepkite plaktu kiaušinio tryniu naudodami kepimo šepetėlį.

Žingsnis 7

Šaukite vyniotinį į įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Kai iškeps, išimkite kepimo skardą iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti, tada išimkite ir supjaustykite griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos