Publikavimo data: 2024-06-23
Agurkų salotos su konservuota žuvimi
Sardinės skardinėje - skanus ir nebrangus maisto produktas. Šis maistas paprastai įtraukiamas į "keliautojo rinkinį", nes jį patogu valgyti ir jam nereikia ypatingų laikymo sąlygų. Tačiau sardinės aliejuje yra ne tik patogios, bet ir labai naudingos, nes skardinėje išsaugomos visos maistinės žuvies savybės. Sardinės aliejuje dažnai naudojamos kaip salotų sudedamoji dalis. Jei norite pašalinti produkte esančio aliejaus perteklių, prieš dėdami jį į salotas, išpilkite aliejų iš skardinės ir nuplaukite žuvies gabalėlius šiltu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais. Agurkus supjaustykite šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Keptuvėje su augaliniu aliejumi 5 minutes pakepinkite morkas. Svogūnus sudėkite į atskirą dubenį. Užpilkite citrinos sultimis ir pabarstykite pipirais. Palikite 10 minučių. Žuvį sutrinkite šakute. Atskirame dubenyje sumaišykite krapus ir agurkus. Citriną supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotų lapus sudėkite į salotinę. Pirmuoju sluoksniu sudėkite ryžius. Pasūdykite. Ant viršaus užtepkite majonezo sluoksnį. Tada sudėkite žuvies konservus, aptepkite majonezu. Iš svogūnų nuspauskite citrinos sultis. Kitą sluoksnį į salotinę sudėkite svogūnus. Ant viršaus paskleiskite morkas. Aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada išdėliokite agurkus ir krapus. Palikite salotas 1 valandą, kad jos prisitrauktų.
Kategorijos