Publikavimo data: 2024-01-01
Salotos "Mimosa" su kepenėlėmis receptas
"Mimoza" salotos - klasikinė sovietinės virtuvės patiekalų rūšis. Jos atrodo labai šventiškai, nors yra paruoštos iš pačių paprasčiausių ingredientų. Salotos savo pavadinimą gavo dėl išvaizdos, siejamos su mimozos žiedais, nes ant viršaus jos papuoštos kiaušinio tryniu ir žalumos šakelėmis. Salotų pagrindą sudaro konservuota žuvis, bulvės, morkos, svogūnai ir virti kiaušiniai. "Mimozos" gaminimas yra kruopštumo reikalaujantis procesas, reikalaujantis daug laiko. Tačiau dėl to gausite skanų ir švelnų patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves, morkas ir vištų kiaušinius. Iš žuvies konservų nusausinkite skystį. Nulupkite svogūnus. Petražoles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves, morkas ir kiaušinius.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Žuvį sutrinkite šakute ir sudėkite į salotų formos dugną.Naudokite plokščią pailgą kepimo indą arba salotas sluoksniais išdėliokite ant plokščios lėkštės.
Žingsnis 5
Žuvies sluoksnį patepkite nedideliu kiekiu majonezo.
Žingsnis 6
Toliau sluoksniuokite kiaušinio baltymą, sutarkuotą stambia tarka. Trynį palikite papuošimui.
Žingsnis 7
Sutarkuokite morkas ir bulves stambia tarka. Kitus salotų sluoksnius dėkite tokia tvarka: morkos, svogūnai ir bulvės. Viską ant viršaus sutepkite dar vienu majonezo sluoksniu.
Žingsnis 8
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir tolygiai paskleiskite ant bulvių.
Žingsnis 9
Į paskutinį sluoksnį sudėkite susmulkintus kiaušinių trynius. Salotas papuoškite petražolių lapeliais.
Žingsnis 10
"Mimoza" salotos paruoštos. Gero apetito.
Kategorijos