Publikavimo data: 2024-02-02
Salotos su avokadais ir raudona žuvimi receptas
Raudona lengvai sūdyta žuvis vertinama ne tik dėl puikaus skonio. Raudonojoje žuvyje esančios riebiosios rūgštys padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir teigiamai veikia odą bei plaukus. Lengvas ir maistingas salotas su raudonąja žuvimi ir avokadais drąsiai galima patiekti ant šventinio stalo. Jūsų svečiams šis patiekalas tikrai patiks!
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite rukolą, vyšninius pomidorus ir avokadą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite avokadą ir peiliu arba šaukštu pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 2
Supjaustykite lašišą griežinėliais.
Žingsnis 3
Avokadą supjaustykite tokio pat storio griežinėliais, kaip ir žuvį.
Žingsnis 4
Vyšnias perpjaukite per pusę.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite medų, aliejų ir citrinos sultis ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 6
Patiekite salotas: į lėkštes išdėliokite rukolą.
Žingsnis 7
Ant viršaus išdėliokite avokadą, raudonąją žuvį ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 8
Puoškite salotas ir apibarstykite jas rukola. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Gero apetito!
Žingsnis 9
Patiekite salotas su orkaitėje keptos bagetės riekelėmis.
Kategorijos