Publikavimo data: 2024-06-09
Agurkų sriuba su kalakutiena, jogurtu, mėtomis ir aitriosiomis paprikomis
Labai neįprasta sriuba su netikėtu produktų deriniu: kalakutiena, jogurtu, mėtomis ir aitriosiomis paprikomis. Pipirai suteikia sriubai pikantiško aštrumo, o agurkai, mėtos ir jogurtas - švelnaus gaivumo. Rekomenduojame patiekti su šviežių mėtų lapeliais, estragonais, ridikėlių ir agurkų griežinėliais.
Žingsnis 1
Imbierą ir česnaką perpjaukite skersai ir pakepinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite filė į puodą su vandeniu, česnaku, imbieru ir čiobreliais. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį, pasūdykite ir virkite 40 minučių.
Žingsnis 2
Per maišelį į sultinį įpilkite prieskonių mišinį ir virkite dar 20-30 minučių, kol mėsa suminkštės. Atvėsinkite sultinį su kalakutiena. Į atskirą indą supilkite kefyrą ir sudėkite jogurtą.
Žingsnis 3
Dėkite bulves į orkaitę 10-15 minučių, kol pasklis kepinių aromatas. Sumažinkite kaitrą iki 160 °C ir kepkite, kol iškeps. Atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Smulkiais kubeliais supjaustykite agurką.
Žingsnis 4
Atvėsusį sultinį sumaišykite su kefyru ir jogurtu.
Žingsnis 5
Susmulkinkite aitriąją papriką.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite žoleles.
Žingsnis 7
Smulkiais kubeliais supjaustykite kalakutieną.
Žingsnis 8
Į dubenį su sultiniu, kefyru ir jogurtu supilkite citrinos sultis, bulves, agurką, aitriąją papriką, kalakutieną ir žoleles. Pagardinkite žievele ir laikykite šaldytuve. Patiekite sriubos dubenyje.
Kategorijos