Publikavimo data: 2024-06-22
Kalakutienos sriuba daugiafunkcinėje keptuvėje
Kalakutiena yra viena sveikiausių mėsos rūšių, ji prilygsta vištienai. Joje yra seleno, fosforo, kalio, cinko, magnio, taip pat vitaminų A, B, D, E. Kalakutiena yra labai maistinga. Kartu joje gana mažai cholesterolio, todėl kalakutieną galima laikyti dietine. Kalakutiena ypač tinka sriuboms. Siūlome jums kalakutienos sriubos su bulvėmis ir vermišeliais receptą. Patiekalas ruošiamas daugiafunkcinėje keptuvėje, todėl gaminimo procesas yra daug lengvesnis.
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia išvirti sultinį. Tam kalakuto blauzdą įdėkite į puodą ir užpilkite 2 litrais švaraus šalto vandens. Sultinį virkite 1 valandą ant silpnos ugnies. Sultinį taip pat galite iš karto išvirti daugiafunkcinėje viryklėje, tam tikslui kalakutieną įdėkite į dubenį, užpilkite vandeniu, nustatykite programą "Sriuba" arba "Troškinys" ir laiką 1 val.
Žingsnis 2
Kol sultinys verda, paruoškite daržoves. Bulves, svogūnus ir morkas supjaustykite nedideliais 8-10 mm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies 5-7 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Kai sultinys išvirs, išimkite iš jo kalakutą. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Supilkite sultinį į multicookerio dubenį, sudėkite mėsą ir daržoves. Įberkite porą žiupsnelių druskos, juodųjų pipirų ir lauro lapą. Uždarykite dangtį. Nustatykite programą "Sriuba", "Troškinys" arba "Virti", priklausomai nuo daugiafunkcinės keptuvės tipo, ir nustatykite 30 minučių trukmę. Likus 5 minutėms iki sriubos virimo pabaigos sudėkite vermišelius. Išmaišykite paruoštą sriubą.
Žingsnis 5
Supilkite sriubą į lėkštes. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos