Publikavimo data: 2024-03-30
Agurkų suktinukai namuose
Agurkų suktinukai Japonijoje oficialiai vadinami kappa maki. Žodis "kappa" reiškia "agurkas", o "maki" - cilindro formos suši. Agurkų suktinukus pasigaminti namuose labai paprasta, jei laikysitės žingsnis po žingsnio pateikto recepto. Šis patiekalas puikiai tinka vegetarams ir tiems, kurie saugo savo figūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžių pagrindą agurkų suktinukams. Ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 15 minučių. Nuimkite puodą nuo viryklės ir palikite ryžius po dangčiu dar 10 min.
Žingsnis 2
Kol ryžiai brinksta, paruoškite padažą. Ryžių actą, cukrų ir druską supilkite į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol kristalai ištirps. Padažą sumaišykite su užpiltais ryžiais.
Žingsnis 3
Suformuokite ritinėlius. Ant specialaus kilimėlio patieskite maistinę plėvelę, o ant viršaus uždėkite norio lapą. Ant nori lakšto paskleiskite ryžius. Nori lakšto viduryje sudėkite agurką ir pabarstykite sezamo sėklomis. Susukite į glaudžią dešrelę. Supjaustykite aštriu vandenyje pamirkytu peiliu.
Kategorijos