Publikavimo data: 2024-01-20
Filadelfijos suktinukas su agurku. receptas
Šiandien suktinukai tapo labai populiariu patiekalu ne tik Japonijoje, bet ir visame pasaulyje. Galima sakyti, kad be jų sunku įsivaizduoti Japonijos kultūrą. Suktinukai yra universalus patiekalas, kuris tiks šventei, romantiškam vakarui ir, be abejo, papuoš darbo dieną. Ruošti suktinukus gali ne tik profesionalūs sušių meistrai, bet ir bet kuris kulinaras mėgėjas.
Žingsnis 1
Paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus. Nepamirškite kilimėlio ir mentelių.
Žingsnis 2
Pirmiausia kelis kartus perplaukite ryžius, kad vanduo būtų skaidrus. Tada ryžius sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, palikite 15 minučių, tada nusausinkite per sietelį. Vėl užpilkite ryžius vandeniu puode. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirus ryžiams, virkite juos ant silpnos ugnies 15 minučių. Kai ryžiai bus paruošti, supilkite ant jų ryžių actą, atsargiai pamaišykite, kad actas tolygiai pasiskirstytų. Atvėsinkite ryžius ir toliau ruoškite suktinukus.
Žingsnis 3
Agurką ir lašišą supjaustykite maždaug 1 cm ilgio plonais griežinėliais. Lašišą supjaustykite šiek tiek storesniais griežinėliais.
Žingsnis 4
Paruoškite suktinukus. Nori ritinėlius padėkite ant lygaus paviršiaus. Sudrėkinkite rankas vandeniu arba mūvėkite gumines pirštines. Ryžius rankomis plonai ir tolygiai paskleiskite ant "nori" paviršiaus. Padėkite sau mentele.
Žingsnis 5
Tada apverskite norį ryžiais žemyn ir aptepkite lakštą "Philadelphia" sūriu.
Žingsnis 6
Tada aplink sūrio sluoksnį išdėliokite agurką.
Žingsnis 7
Susukite ritinėlius. Naudodami kilimėlį ir rankas, susukite įdarą į vidų, stipriai paspauskite, tada vėl susukite ir susukite nori lakštą į ritinėlį. Kai suktinukas bus susuktas, atsargiai nuimkite jį nuo kilimėlio ir pamerkite į sezamo sėklas, stipriai prispausdami jas prie ryžių.
Žingsnis 8
Tada ant kiekvieno ritinio viršaus uždėkite plonais griežinėliais supjaustytą lašišą. Uždenkite kilimėliu ir dar kartą prispauskite.
Žingsnis 9
Suvyniotą į maistinę plėvelę vyniotinį geriau palikti pastovėti apie 15-20 minučių. Tada aštriu peiliu supjaustykite ilgą ritinį į mažesnius. Prieš kiekvieną pjūvį peilio ašmenis sudrėkinkite šaltame vandenyje ir nuvalykite servetėle, tada pjaukite. Suktinukus sudėkite ant serviravimo lėkštės. Į dubenėlius supilkite sojų padažą ir išdėliokite wasabi. Patiekite.
Žingsnis 10
Norėdami patiekti suktinukus pagal japonų virtuvės kanonus, valgykite juos klasikinėmis bambukinėmis lazdelėmis.
Kategorijos