Aïva su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Aïva su graikiniais riešutais

Cidonijų uogienė su riešutais pasirodo stebėtinai kvapni ir skani. Ji verdama penkių minučių virimo principu - su kelių valandų pertraukomis, todėl visas procesas užtruks apie parą. Kad svarainių gabaliukai uogienėje neišvirtų, stenkitės ją švelniai maišyti mentele viena kryptimi. Savitas saldžiarūgštis graikinių riešutų skonis suteiks uogienei įdomių natų. Kad skonis būtų intensyvesnis, galite įmaišyti vanilino arba cinamono.
Gaminimo laikas
1260 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aïva su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Supjaustykite svarainius mažais kubeliais ir užpilkite cukrumi. Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Palikite 10 valandų. Šią procedūrą pakartokite.

Žingsnis 2

Aïva su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Užvirinkite uogienę. Riešutus stambiai sukapokite. Į uogienę suberkite riešutus, citrinos žievelę ir sultis. Virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Aïva su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite dangčiu ir palikite apverstus, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos