Publikavimo data: 2024-06-15
Aïva su graikiniais riešutais
Cidonijų uogienė su riešutais pasirodo stebėtinai kvapni ir skani. Ji verdama penkių minučių virimo principu - su kelių valandų pertraukomis, todėl visas procesas užtruks apie parą. Kad svarainių gabaliukai uogienėje neišvirtų, stenkitės ją švelniai maišyti mentele viena kryptimi. Savitas saldžiarūgštis graikinių riešutų skonis suteiks uogienei įdomių natų. Kad skonis būtų intensyvesnis, galite įmaišyti vanilino arba cinamono.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Supjaustykite svarainius mažais kubeliais ir užpilkite cukrumi. Uždėkite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Palikite 10 valandų. Šią procedūrą pakartokite.
Žingsnis 2
Užvirinkite uogienę. Riešutus stambiai sukapokite. Į uogienę suberkite riešutus, citrinos žievelę ir sultis. Virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite dangčiu ir palikite apverstus, kol visiškai atvės.
Kategorijos