Publikavimo data: 2024-06-15
Ajika iš quince
Cidonijos, palyginti su kitais vaisiais, nėra labai populiarios kulinarijoje. Nepaisant to, tai sveikas dietinis produktas, kuriame yra vitaminų C ir B grupės, geležies, fosforo ir vario. Didelis maistinių skaidulų kiekis padeda išvengti didelio cukraus kiekio kraujyje. Cidonijų kokybę galima nustatyti pagal kietumą, tankį ir kvapą - kuo vaisiai prinokę, tuo jie minkštesni. Adžikai rinkitės vidutiniškai kietus, tankius ir be įdubimų vaisius.
Žingsnis 1
Išvirkite adžiką. Supjaustytus vaisius ir pipirus sudėkite į puodą, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Mišinį užvirinkite ir pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, cukraus ir druskos. Virkite 4-5 minutes, tada presuokite česnakus ir įspauskite juos į puodą. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes. Tada nukelkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 2
Sterilizuokite ir pripildykite stiklainius. Išplaukite stiklainius ir dangtelius su soda, nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Tada į stiklainius supilkite apie 70-100 ml vandens. Įdėkite stiklainius į mikrobangų krosnelę ir sterilizuokite 3-5 minutes. Tada išpilkite vandenį ir stiklainius nusausinkite. Į sterilizuotus stiklainius sudėkite karštą adžiką ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir atvėsinkite.
Kategorijos