Ajika iš quince pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Ajika iš quince

Cidonijos, palyginti su kitais vaisiais, nėra labai populiarios kulinarijoje. Nepaisant to, tai sveikas dietinis produktas, kuriame yra vitaminų C ir B grupės, geležies, fosforo ir vario. Didelis maistinių skaidulų kiekis padeda išvengti didelio cukraus kiekio kraujyje. Cidonijų kokybę galima nustatyti pagal kietumą, tankį ir kvapą - kuo vaisiai prinokę, tuo jie minkštesni. Adžikai rinkitės vidutiniškai kietus, tankius ir be įdubimų vaisius.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
49 kcal.
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ajika iš quince Žingsnis 1
Išvirkite adžiką. Supjaustytus vaisius ir pipirus sudėkite į puodą, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Mišinį užvirinkite ir pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, cukraus ir druskos. Virkite 4-5 minutes, tada presuokite česnakus ir įspauskite juos į puodą. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 2-3 minutes. Tada nukelkite puodą nuo ugnies.

Žingsnis 2

Ajika iš quince Žingsnis 2
Sterilizuokite ir pripildykite stiklainius. Išplaukite stiklainius ir dangtelius su soda, nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu. Tada į stiklainius supilkite apie 70-100 ml vandens. Įdėkite stiklainius į mikrobangų krosnelę ir sterilizuokite 3-5 minutes. Tada išpilkite vandenį ir stiklainius nusausinkite. Į sterilizuotus stiklainius sudėkite karštą adžiką ir uždarykite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos