Aksominis rizotas su midijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aksominis rizotas su midijomis

Šį rizotą įvertins midijų mėgėjai. Būtent šios jūros gėrybės suteikia patiekalui švelnią, aksominę tekstūrą. Paruošimo technika, kaip ir klasikinis patiekalas, yra ta pati. Daug laiko jam paruošti nereikia, todėl užsiėmę žmonės gali drąsiai juo pasikliauti. Jis nepraranda nei skonio, nei kainos. Tokį patiekalą galima patiekti ir per šventes, ir vakarienei su šeima.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką su lupenomis ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada jį išimkite ir supilkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Žingsnis 2

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 2
Suberkite ryžius ir pakaitinkite iki kreminės spalvos. Supilkite vyną ir maišydami išgarinkite. Tada nedidelėmis porcijomis supilkite karštą sultinį. Virkite, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 3

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 3
Kai ryžiai bus al dente, suberkite druską, pipirus, žoleles ir midijas, tada likusį sultinį. Virkite dar 2-3 minutes. Tada supilkite tarkuotą parmezaną ir smulkintas žoleles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos