Publikavimo data: 2024-05-25
Aksominis rizotas su midijomis
Šį rizotą įvertins midijų mėgėjai. Būtent šios jūros gėrybės suteikia patiekalui švelnią, aksominę tekstūrą. Paruošimo technika, kaip ir klasikinis patiekalas, yra ta pati. Daug laiko jam paruošti nereikia, todėl užsiėmę žmonės gali drąsiai juo pasikliauti. Jis nepraranda nei skonio, nei kainos. Tokį patiekalą galima patiekti ir per šventes, ir vakarienei su šeima.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką su lupenomis ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada jį išimkite ir supilkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Žingsnis 2
Suberkite ryžius ir pakaitinkite iki kreminės spalvos. Supilkite vyną ir maišydami išgarinkite. Tada nedidelėmis porcijomis supilkite karštą sultinį. Virkite, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 3
Kai ryžiai bus al dente, suberkite druską, pipirus, žoleles ir midijas, tada likusį sultinį. Virkite dar 2-3 minutes. Tada supilkite tarkuotą parmezaną ir smulkintas žoleles.
Kategorijos