Aksominis rizotas su midijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aksominis rizotas su midijomis

Šį rizotą įvertins midijų mėgėjai. Būtent šios jūros gėrybės suteikia patiekalui švelnią, aksominę tekstūrą. Paruošimo technika, kaip ir klasikinis patiekalas, yra ta pati. Daug laiko jam paruošti nereikia, todėl užsiėmę žmonės gali drąsiai juo pasikliauti. Jis nepraranda nei skonio, nei kainos. Tokį patiekalą galima patiekti ir per šventes, ir vakarienei su šeima.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką su lupenomis ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Tada jį išimkite ir supilkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Žingsnis 2

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 2
Suberkite ryžius ir pakaitinkite iki kreminės spalvos. Supilkite vyną ir maišydami išgarinkite. Tada nedidelėmis porcijomis supilkite karštą sultinį. Virkite, kol skystis išgaruos.

Žingsnis 3

Aksominis rizotas su midijomis Žingsnis 3
Kai ryžiai bus al dente, suberkite druską, pipirus, žoleles ir midijas, tada likusį sultinį. Virkite dar 2-3 minutes. Tada supilkite tarkuotą parmezaną ir smulkintas žoleles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antras patiekalai, grybų patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, žolelių sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais

Kategorijos