Publikavimo data: 2024-01-06
Moliūgų rizotas receptas
Risotto iš kitų ryžių patiekalų išsiskiria minkštu, kreminiu skoniu ir al dente tekstūra. Todėl taip svarbu pasirinkti tinkamus ryžius: arborio, carnaroli ir baldo. Bet kuris rizoto receptas pradedamas nuo ryžių grūdų apkepinimo. Kepinant atsiveria jų poros, kurios vėliau sugeria sultinį. Svarbu ryžių nenuskandinti sultinyje, o pilti jį dalimis. Taip grūdai taps minkšti išorėje, bet tvirti viduje. Saldus moliūgo skonis klasikinį rizotą pavers dar gardesniu.
Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Pasiruoškite puodą, keptuvę, trintuvą, trintuvą su tyrės priedu arba paprastą trintuvą. Nuplaukite moliūgą ir šalavijus. Perpjaukite moliūgą per pusę. Išimkite minkštimą. Supjaustykite moliūgą griežinėliais. Nulupkite odelę. Nulupkite svogūną. Smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Iškepkite moliūgą. Tam jį supjaustykite mažais kubeliais. Tada peiliu susmulkinkite pusę šalavijo lapelių. Išdėliokite moliūgo gabalėlius ir susmulkintus šalavijus ant kepimo skardos. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Kepkite 30 min. 220 °C temperatūroje, kol moliūgas suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite ryžius. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto. Pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol suminkštės. Jis turi suminkštėti, bet neruduoti. Sudėkite ryžius, maišydami kepkite ryžius ir svogūną kelias minutes. Į ryžius dalimis (ne iš karto) supilkite vyną ir karštą sultinį. Išmaišykite. Po 25 minučių nukelkite nuo ugnies. Ryžių grūdeliai turėtų likti šiek tiek standūs, bet pats rizotas bus kreminės konsistencijos. sultinys turėtų būti karštas, bet ne verdantis, o jei prieš pjaustydami svogūną kelioms minutėms įdėsite į šaldiklį, jis neleis perštėti akims.
Žingsnis 4
Paruoškite šalavijus patiekimui. Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų. Kepkite likusius šalavijo lapelius, kol jie šiek tiek apskrus. Perkelkite šalavijus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų likęs aliejus.
Žingsnis 5
Paruoškite moliūgų rizotą. Pusę iškepto moliūgo sutrinkite. Į ryžius sudėkite moliūgų tyrę, likusį sviestą ir tarkuotą parmezaną. Kruopščiai išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska. Nepersistenkite. Parmezanas jau savaime yra sūrus.
Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami papuoškite rizotą moliūgų griežinėliais ir šalavijų lapeliais.
Kategorijos