Publikavimo data: 2024-01-06
Klasikinis rizotas su vištienos sultiniu receptas
Risotto yra puikus itališkas patiekalas. Norint namie išgauti tobulą skonį, svarbu pasirinkti tinkamus ingredientus ir gaminimo techniką. Manoma, kad geriausi ryžiai skaniam rizotui ruošti yra arborio arba carnaroli veislės. Jei norite, rizotą galite gaminti su vištiena, grybais, daržovėmis ar jūros gėrybėmis. Mūsų receptas žingsnis po žingsnio parodo, kaip paprastai ir skaniai paruošti klasikinį rizotą.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nuplaukite ir nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Išvirkite vištienos arba kalakutienos sultinį. Jei nenaudojate alkoholio, skysčio kiekį teks papildyti sultiniu. Išvirkite sultinį pagal šį apskaičiavimą. Vietoj vyno taip pat galite naudoti brendį. Paruoškite puodą arba gilią keptuvę.
Žingsnis 2
Įkaitinkite atsargas. Į vištienos sultinį suberkite šafraną, užvirinkite ir palikite ant silpnos ugnies. Svarbu, kad risotto temperatūra būtų tokia pati.
Žingsnis 3
Ištirpinkite 25 g sviesto ir pakepinkite svogūną. Jis turi suminkštėti, bet ne paruduoti. Tai užtruks 2-3 minutes.Naudokite askaloninius svogūnus. Šalotiniai svogūnai suteikia daugiau saldumo, palyginti su svogūnais, tačiau tinka abu.
Žingsnis 4
Į svogūnus suberkite ryžius ir kepkite 2-3 minutes. Taip užtikrinama, kad ryžių šerdis taptų minkšta ir kepant nesugertų vandens.
Žingsnis 5
Supilkite vyną ant svogūnų ir ryžių ir užvirinkite. Virkite, kol sugers visą skystį ir išgaruos alkoholis.
Žingsnis 6
Atsargiai supilkite apie 200 ml sultinio ir padidinkite kaitrą iki didžiausios. Maišykite, kol sultinys įsigers. Stebėkite, kad ryžiai nepriliptų prie dugno. Tada supilkite dar 200 ml sultinio. Maišydami virkite ryžius. Geriau sultinį pilti mažesnėmis ir dažnesnėmis porcijomis. Nes kuo daugiau sultinio, tuo ilgiau užtrunka, kol jis užverda. Ryžių temperatūra kinta, ji turi būti pastovi - 95-98 laipsnių.
Žingsnis 7
Toliau pilkite po 200 ml sultinio, kol liks 500 ml. Po to mažinkite sultinio porciją ir kaskart įpilkite po 125 ml.Geriau sultinį pilti mažesnėmis ir dažnesnėmis porcijomis. Nes kuo daugiau sultinio, tuo ilgiau užtrunka jį užvirinti. Ryžių temperatūra svyruoja, ji turi būti pastovi - 95-98 laipsnių.
Žingsnis 8
Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite likusį aliejų, išmaišykite rizotą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą išmaišykite. Palikite dar 5-7 min. pastovėti. Tada patiekite.
Žingsnis 9
Tarkuotas parmezanas ir prieskoninės žolelės suteiks patiekalui daugiau efektingumo.
Kategorijos