Publikavimo data: 2024-01-06
Kreminis rizotas receptas
Risotto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės patiekalų, kurio skonis vertinamas visame pasaulyje. Ženklas, kad rizotas išvirtas tinkamai, yra kreminė tekstūra ir kartu kieti ryžių grūdeliai. Kad kreminis rizotas nevirstų ryžių koše, reikia naudoti tam tikrų rūšių ryžius: Arborio, Carnaroli, Baldo ir Vialone Nano. Yra daugybė receptų su įvairiais padažais ir padažais. Šiandien sužinosite, kaip gaminti rizotą grietinėlės padaže. Tai bus greita ir labai skanu!
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite obuolius, aitriąją papriką. Nulupkite obuolių odelę. Supjaustykite mažais kubeliais. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite gilią keptuvę arba keptuvę.
Žingsnis 2
Pradėkite virti ryžius. Tam gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite obuolius. Sudėkite aitriosios paprikos griežinėlius ir čiobrelius. Supilkite ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Po poros minučių, kai ryžių grūdai taps permatomi, įpilkite į ryžius 50 ml sultinio. Išmaišykite. Palaukite, kol skystis išgaruos, ir vėl įpilkite 50 ml sultinio. Šią procedūrą kartokite, kol sunaudosite visą sultinį. Rizoto konsistencija taps kreminė. Tačiau patys ryžiai bus šiek tiek al dente. Tai reiškia, kad ryžių grūdai bus minkšti iš išorės, bet su tvirtu branduoliu. Dabar supilkite vyną. Visa procedūra užtruks 25 minutes.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite grietinėlę. Sutarkuokite antrąjį obuolį ir įmaišykite į rizotą. Pašildykite patiekalą 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami kreminį rizotą pabarstykite parmezanu ir papuoškite obuoliu.
Kategorijos