Kreminis rizotas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Kreminis rizotas receptas

Risotto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės patiekalų, kurio skonis vertinamas visame pasaulyje. Ženklas, kad rizotas išvirtas tinkamai, yra kreminė tekstūra ir kartu kieti ryžių grūdeliai. Kad kreminis rizotas nevirstų ryžių koše, reikia naudoti tam tikrų rūšių ryžius: Arborio, Carnaroli, Baldo ir Vialone Nano. Yra daugybė receptų su įvairiais padažais ir padažais. Šiandien sužinosite, kaip gaminti rizotą grietinėlės padaže. Tai bus greita ir labai skanu!
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Nuplaukite obuolius, aitriąją papriką. Nulupkite obuolių odelę. Supjaustykite mažais kubeliais. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite gilią keptuvę arba keptuvę.

Žingsnis 2

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 2
Pradėkite virti ryžius. Tam gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite obuolius. Sudėkite aitriosios paprikos griežinėlius ir čiobrelius. Supilkite ryžius ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 3
Po poros minučių, kai ryžių grūdai taps permatomi, įpilkite į ryžius 50 ml sultinio. Išmaišykite. Palaukite, kol skystis išgaruos, ir vėl įpilkite 50 ml sultinio. Šią procedūrą kartokite, kol sunaudosite visą sultinį. Rizoto konsistencija taps kreminė. Tačiau patys ryžiai bus šiek tiek al dente. Tai reiškia, kad ryžių grūdai bus minkšti iš išorės, bet su tvirtu branduoliu. Dabar supilkite vyną. Visa procedūra užtruks 25 minutes.

Žingsnis 4

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite grietinėlę. Sutarkuokite antrąjį obuolį ir įmaišykite į rizotą. Pašildykite patiekalą 1-2 minutes.

Žingsnis 5

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 5
Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.

Žingsnis 6

Kreminis rizotas receptas Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami kreminį rizotą pabarstykite parmezanu ir papuoškite obuoliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, sala, pietūs, vakarienė, žaliųjų žirnelių sezonas, morkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, rizotas, grūdų patiekalai, receptų knyga, rizotas su grybais, rizotas su daržovėmis

Kategorijos