Publikavimo data: 2024-01-06
Risotto su krevetėmis receptas
Italai išmano apie grožį, maistą ir... gražų maistą. Tikras itališkas rizotas yra tiesiog belissimo! Velvetinį skonį patiekalui suteikia daug krakmolo turinčios ryžių rūšys, sausas baltasis vynas ir, žinoma, parmezanas! Tikras rizotas negali virsti koše ar plovu. Jis turi būti šiek tiek al dente. Kad klasikinis rizotas būtų dar labiau itališkas, siūlome jį gaminti su krevetėmis.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Paruoškite gilią keptuvę. Nulupkite krevetes nuo galvų ir kiautų. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite, o kad pjaustydami svogūną nerėktumėte, pripildykite burną vandens.
Žingsnis 2
Pradėkite virti ryžius. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame 3-4 min. pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite ryžius ir pakepinkite juos su svogūnu, kol taps skaidrūs, 2 minutes.
Žingsnis 3
Supilkite vyną į ryžius ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Po 2-3 minučių įpilkite pusę žuvies sultinio. Išmaišykite ir taip pat leiskite skysčiui išgaruoti. Tada supilkite antrąją pusę sultinio.
Žingsnis 4
Kai ryžių grūdeliai bus minkšti išorėje, bet kieti viduje, sudėkite krevetes. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite grietinėlę į rizotą. 2-3 minutes pašildykite patiekalą.
Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami pabarstykite rizotą tarkuotu parmezanu ir papuoškite petražolėmis.
Kategorijos