Risotto su krevetėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Risotto su krevetėmis receptas

Italai išmano apie grožį, maistą ir... gražų maistą. Tikras itališkas rizotas yra tiesiog belissimo! Velvetinį skonį patiekalui suteikia daug krakmolo turinčios ryžių rūšys, sausas baltasis vynas ir, žinoma, parmezanas! Tikras rizotas negali virsti koše ar plovu. Jis turi būti šiek tiek al dente. Kad klasikinis rizotas būtų dar labiau itališkas, siūlome jį gaminti su krevetėmis.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai, Vėžiagyviai, Žuvys
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus ingredientus. Paruoškite gilią keptuvę. Nulupkite krevetes nuo galvų ir kiautų. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite, o kad pjaustydami svogūną nerėktumėte, pripildykite burną vandens.

Žingsnis 2

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 2
Pradėkite virti ryžius. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame 3-4 min. pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite ryžius ir pakepinkite juos su svogūnu, kol taps skaidrūs, 2 minutes.

Žingsnis 3

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 3
Supilkite vyną į ryžius ir leiskite alkoholiui išgaruoti. Po 2-3 minučių įpilkite pusę žuvies sultinio. Išmaišykite ir taip pat leiskite skysčiui išgaruoti. Tada supilkite antrąją pusę sultinio.

Žingsnis 4

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 4
Kai ryžių grūdeliai bus minkšti išorėje, bet kieti viduje, sudėkite krevetes. Virkite 5 minutes.

Žingsnis 5

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 5
Supilkite grietinėlę į rizotą. 2-3 minutes pašildykite patiekalą.

Žingsnis 6

Risotto su krevetėmis receptas Žingsnis 6
Prieš pat patiekdami pabarstykite rizotą tarkuotu parmezanu ir papuoškite petražolėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos