Publikavimo data: 2024-06-23
Ančių cholodetai
Paukštiena (vištiena ar antis) yra puikus šaltibarščių patiekalas, be to, ji yra dietinė, todėl tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ančių mėsoje yra B grupės vitaminų, seleno, fosforo, cinko, geležies, vario, kalio, magnio, kalcio, mangano ir natrio. Norint paruošti ančių šaltibarščius, reikės želatinos, nes be jos sultinys gali nesukietėti.
Žingsnis 1
Išvirkite antį ir sultinį. Į puodą sudėkite išdarinėtą antį, supjaustytas morkas ir svogūnus, supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų ir užkaiskite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite ir virkite 4 valandas. Tada išimkite antį, morkas ir svogūnus, įpilkite vandens ir vėl užvirinkite sultinį. Išjunkite kaitlentę.
Žingsnis 2
Paruoškite cholodets. Smulkiai supjaustykite anties mėsą. Sudėkite želatiną į sultinį ir gerai išmaišykite. Į formą sudėkite antį, morkas, svogūnus, kiaušinius ir žirnelius. Sultinį perpilkite per sietelį ir palikite atvėsti. Uždenkite dangčiu ir įdėkite cholodets į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos