Ančių plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ančių plovas

Nusprendžiau pasigaminti plovą su namine antimi. Skonis nenusakomas. Privalote paragauti. Jums patiks.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
258 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Ančių plovas Žingsnis 1
Paimame antį, nuplauname ją. Supjaustome ją gabalėliais. Aš nulupau anties odą.

Žingsnis 2

Ančių plovas Žingsnis 2
Ryžius 1 valandą mirkykite šiltame vandenyje su 1 šaukštu druskos.

Žingsnis 3

Ančių plovas Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 4

Ančių plovas Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę arba keptuvę, įpilkite alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite anties mėsą ir apkepkite iš abiejų pusių. Tada sudėkite daržoves ir kepkite, kol morkos suminkštės. Paimkite karšto vandens, užpilkite mėsą ir daržoves ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

Žingsnis 5

Ančių plovas Žingsnis 5
Įberkite druskos, įpilkite žiros ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, nemaišykite. Įdėkite česnako galvutę. Užpilkite karštu vandeniu. Taip, kad ryžiai būtų visiškai apsemti vandeniu ir maždaug centimetras vandens apsemtų ryžius. Užvirinkite. Ir įsitikinkite, kad vanduo gerai išgaruos. Tada uždenkite dangčiu ir virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Atidarykite dangtį ir stebėkite, kaip garuoja vanduo. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30-40 minučių.

Žingsnis 6

Ančių plovas Žingsnis 6
Plovas paruoštas, galite jo paragauti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos