Jautienos plovas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-01

Jautienos plovas receptas

Plovas yra tradicinis rytietiškas patiekalas iš ryžių, daržovių ir mėsos. Plovas gaminamas daugelyje Centrinės Azijos šalių, todėl jis turi daugybę variantų. Verdant plovą labai svarbu išlaikyti proporcijas, kad jis gautųsi trapus. Svarbų vaidmenį atlieka ir prieskoniai. Šiame plovo recepte naudojama jautiena. Tinka tokios dalys kaip mentė, šonkauliukas arba okovalok. Geriau vartoti ilgagrūdžius ryžius. Pilavas pagal šį receptą būna skanus ir kvapnus.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
23 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos plovas receptas Žingsnis 1
Ryžius perplaukite 2-3 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus. Nulupkite svogūnus ir morkas. Paruoškite jautieną: pašalinkite venas ir foliją.

Žingsnis 2

Jautienos plovas receptas Žingsnis 2
Supjaustykite jautieną 1 cm storio riekelėmis.

Žingsnis 3

Jautienos plovas receptas Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.

Žingsnis 4

Jautienos plovas receptas Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 5

Jautienos plovas receptas Žingsnis 5
Įkaitinkite gilią keptuvę, puodą arba katilą. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kepkite svogūnus 3 minutes, kol taps auksinės spalvos, ant didelės ugnies.

Žingsnis 6

Jautienos plovas receptas Žingsnis 6
Sudėkite jautieną į katilą ir kepkite ją kartu su svogūnais 5 minutes. Karštis turi būti didelis, kad mėsos paviršius "susigertų", o visos sultys liktų jautienos viduje.

Žingsnis 7

Jautienos plovas receptas Žingsnis 7
Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes.

Žingsnis 8

Jautienos plovas receptas Žingsnis 8
Sumažinkite karštį. Mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite plovo prieskonius. Išmaišykite.

Žingsnis 9

Jautienos plovas receptas Žingsnis 9
Supilkite ryžius į katilą ir išlyginkite juos į tolygų sluoksnį. Maišyti nieko nereikia.

Žingsnis 10

Jautienos plovas receptas Žingsnis 10
Į katilą įpilkite 2 puodelius šalto vandens - tiek, kad apsemtų visus ingredientus.

Žingsnis 11

Jautienos plovas receptas Žingsnis 11
Į plovą įdėkite sveikas česnako skilteles arba per pusę perpjautą galvutę. Pagardinkite trupučiu druskos ir uždenkite dangčiu. Virkite plovą apie 40 minučių ant silpnos ugnies, kol sugers vandenį.

Žingsnis 12

Jautienos plovas receptas Žingsnis 12
Plovas su jautiena paruoštas. Patiekite patiekalą papuošę šviežia kalendra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos