Publikavimo data: 2024-01-01
Jautienos plovas receptas
Plovas yra tradicinis rytietiškas patiekalas iš ryžių, daržovių ir mėsos. Plovas gaminamas daugelyje Centrinės Azijos šalių, todėl jis turi daugybę variantų. Verdant plovą labai svarbu išlaikyti proporcijas, kad jis gautųsi trapus. Svarbų vaidmenį atlieka ir prieskoniai. Šiame plovo recepte naudojama jautiena. Tinka tokios dalys kaip mentė, šonkauliukas arba okovalok. Geriau vartoti ilgagrūdžius ryžius. Pilavas pagal šį receptą būna skanus ir kvapnus.
Žingsnis 1
Ryžius perplaukite 2-3 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus. Nulupkite svogūnus ir morkas. Paruoškite jautieną: pašalinkite venas ir foliją.
Žingsnis 2
Supjaustykite jautieną 1 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 5
Įkaitinkite gilią keptuvę, puodą arba katilą. Įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite svogūnus. Kepkite svogūnus 3 minutes, kol taps auksinės spalvos, ant didelės ugnies.
Žingsnis 6
Sudėkite jautieną į katilą ir kepkite ją kartu su svogūnais 5 minutes. Karštis turi būti didelis, kad mėsos paviršius "susigertų", o visos sultys liktų jautienos viduje.
Žingsnis 7
Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 8
Sumažinkite karštį. Mėsą ir daržoves pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite plovo prieskonius. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Supilkite ryžius į katilą ir išlyginkite juos į tolygų sluoksnį. Maišyti nieko nereikia.
Žingsnis 10
Į katilą įpilkite 2 puodelius šalto vandens - tiek, kad apsemtų visus ingredientus.
Žingsnis 11
Į plovą įdėkite sveikas česnako skilteles arba per pusę perpjautą galvutę. Pagardinkite trupučiu druskos ir uždenkite dangčiu. Virkite plovą apie 40 minučių ant silpnos ugnies, kol sugers vandenį.
Žingsnis 12
Plovas su jautiena paruoštas. Patiekite patiekalą papuošę šviežia kalendra.
Kategorijos