Publikavimo data: 2024-02-04
Plovas su džiovintais vaisiais receptas
Plovas su džiovintais vaisiais tradiciškai laikomas gavėnios patiekalu, todėl gali būti vartojamas įvairių pasninkų metu. Be to, kai kuriose šeimose kaip desertą mėgstama gaminti saldų plovą su sultenėmis ir abrikosais. Svarbiausia recepte paminėti kokybiškus ir saldžius džiovintus vaisius.
Žingsnis 1
Džiovintus vaisius kelis kartus nuplaukite. Užpilkite juos šiltu vandeniu ir palikite 10 minučių. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų skysčio perteklius. Abrikosus supjaustykite griežinėliais. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas - plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite saldų plovą pagal tradicinį receptą. Katile, puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 5-7 minutes. Į daržoves suberkite džiovintus vaisius. Troškinkite dar 1-2 min. Supilkite ryžius ir prieskonius. Į katilą įpilkite 400 ml vandens. Stenkitės vandenį pilti atsargiai, kad ryžiai nesusimaišytų su daržovėmis ir džiovintais vaisiais. Virkite ant didelės ugnies 15-20 min. Išjunkite ugnį ir palikite patiekalą pastovėti 10 min.
Žingsnis 3
Džiovintų vaisių plovą sudėkite į lėkštę taip, kad sultenės, abrikosai ir vyšnios būtų ant ryžių.
Kategorijos