Plovas su džiovintais vaisiais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Plovas su džiovintais vaisiais receptas

Plovas su džiovintais vaisiais tradiciškai laikomas gavėnios patiekalu, todėl gali būti vartojamas įvairių pasninkų metu. Be to, kai kuriose šeimose kaip desertą mėgstama gaminti saldų plovą su sultenėmis ir abrikosais. Svarbiausia recepte paminėti kokybiškus ir saldžius džiovintus vaisius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
134 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plovas su džiovintais vaisiais receptas Žingsnis 1
Džiovintus vaisius kelis kartus nuplaukite. Užpilkite juos šiltu vandeniu ir palikite 10 minučių. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų skysčio perteklius. Abrikosus supjaustykite griežinėliais. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Svogūnus supjaustykite kubeliais, o morkas - plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Plovas su džiovintais vaisiais receptas Žingsnis 2
Paruoškite saldų plovą pagal tradicinį receptą. Katile, puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite 5-7 minutes. Į daržoves suberkite džiovintus vaisius. Troškinkite dar 1-2 min. Supilkite ryžius ir prieskonius. Į katilą įpilkite 400 ml vandens. Stenkitės vandenį pilti atsargiai, kad ryžiai nesusimaišytų su daržovėmis ir džiovintais vaisiais. Virkite ant didelės ugnies 15-20 min. Išjunkite ugnį ir palikite patiekalą pastovėti 10 min.

Žingsnis 3

Plovas su džiovintais vaisiais receptas Žingsnis 3
Džiovintų vaisių plovą sudėkite į lėkštę taip, kad sultenės, abrikosai ir vyšnios būtų ant ryžių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos