Jautienos plovas katile receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautienos plovas katile receptas

Virėjai turi paslaptį, kaip viryklėje paruošti nuostabų jautienos plovą. Tam jie naudoja nedidelį kiekį kario prieskonių į plovą katiliuke. Jis nuspalvina ryžius auksine spalva ir suteikia aštraus skonio.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos plovas katile receptas Žingsnis 1
Apdorokite jautieną: nuplaukite mėsą, pašalinkite venas ir foliją ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Jei supjaustysite per smulkiai, jautiena kepant taps sausa. Nuplaukite ir nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas - šiaudeliais. Jei nemėgstate kepintų svogūnų skonio, į plovą juos įdėkite sveikus. Ryžius nuplaukite dideliame kiekyje šalto vandens. Skystis turi tapti skaidrus. Tai reiškia, kad visas krakmolas išbyrėjo.

Žingsnis 2

Jautienos plovas katile receptas Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą) plovui. Į katilą supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite jį ant didelės ugnies. Sudėkite svogūnus, tada mėsą, morkas ir troškinkite apie 10 minučių, kol atsiras auksinė plutelė (taip išsaugosite jos sultingumą). Supilkite 1 puodelį verdančio vandens, suberkite prieskonius, įskaitant karį, ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite 40 minučių.

Žingsnis 3

Jautienos plovas katile receptas Žingsnis 3
Pasigaminkite plovo uzbekišku stiliumi. Į paruoštą cirvaką supilkite ryžius. Nemaišykite. Įpilkite verdančio vandens ir virkite jautienos plovą kazane ant mažiausios ugnies 15 min. Tada uždenkite dangčiu ir virkite dar 5-7 min. Išjunkite kaitrą ir palikite plovą brinkti apie 10 min.

Žingsnis 4

Jautienos plovas katile receptas Žingsnis 4
Prieš patiekdami išmaišykite uzbekišką plovą ir padėkite jį į plokščią lėkštę. Papuoškite česnako galvutėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos