Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos plovas katile receptas
Virėjai turi paslaptį, kaip viryklėje paruošti nuostabų jautienos plovą. Tam jie naudoja nedidelį kiekį kario prieskonių į plovą katiliuke. Jis nuspalvina ryžius auksine spalva ir suteikia aštraus skonio.
Žingsnis 1
Apdorokite jautieną: nuplaukite mėsą, pašalinkite venas ir foliją ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Jei supjaustysite per smulkiai, jautiena kepant taps sausa. Nuplaukite ir nulupkite morkas ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais, o morkas - šiaudeliais. Jei nemėgstate kepintų svogūnų skonio, į plovą juos įdėkite sveikus. Ryžius nuplaukite dideliame kiekyje šalto vandens. Skystis turi tapti skaidrus. Tai reiškia, kad visas krakmolas išbyrėjo.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą) plovui. Į katilą supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite jį ant didelės ugnies. Sudėkite svogūnus, tada mėsą, morkas ir troškinkite apie 10 minučių, kol atsiras auksinė plutelė (taip išsaugosite jos sultingumą). Supilkite 1 puodelį verdančio vandens, suberkite prieskonius, įskaitant karį, ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite 40 minučių.
Žingsnis 3
Pasigaminkite plovo uzbekišku stiliumi. Į paruoštą cirvaką supilkite ryžius. Nemaišykite. Įpilkite verdančio vandens ir virkite jautienos plovą kazane ant mažiausios ugnies 15 min. Tada uždenkite dangčiu ir virkite dar 5-7 min. Išjunkite kaitrą ir palikite plovą brinkti apie 10 min.
Žingsnis 4
Prieš patiekdami išmaišykite uzbekišką plovą ir padėkite jį į plokščią lėkštę. Papuoškite česnako galvutėmis.
Kategorijos