Publikavimo data: 2024-02-04
Kiaulienos plovas katile receptas
Klasikinis kiaulienos plovas ant viryklės esančiame katile nebus skanus be tinkamų prieskonių. Pagrindinis šio patiekalo smuikas - žiros. Ji suteikia traškiam naminiam plovui ryškumo. Mėsa, morkos ir net svogūnai sužibės nauju atspalviu, jei į juos įbersite giros. Kiaulienos plovo katile recepte žingsnis po žingsnio papasakosime, kaip jį pasigaminti.
Žingsnis 1
Kelis kartus perplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus, ir supjaustykite mėsą kubeliais. Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - strypais.
Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų, kol šiek tiek paruduos, ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (kiekvienas produktas paprastai trunka 7-10 min.). Išmaišykite ir troškinkite kartu 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Iš kiaulienos pasigaminkite naminį plovą katilinėje. Įpilkite vandens į zirvaką. Palikite troškintis 30 minučių. Į katilą suberkite trupintus ryžius, bet nemaišykite jų su zirvaku. Įdėkite česnakų galvučių. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies. Kai skystis išgaruos nuo paviršiaus, uždenkite katilą lėkšte ir troškinkite dar 20 min. Išjunkite ugnį. Skanus kiaulienos plovas katile paruoštas.
Žingsnis 4
Paruoštą naminį kiaulienos plovą perkelkite į gražią lėkštę. Papuošimui naudokite česnakų galvutes.
Kategorijos