Kiaulienos plovas katile receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Kiaulienos plovas katile receptas

Klasikinis kiaulienos plovas ant viryklės esančiame katile nebus skanus be tinkamų prieskonių. Pagrindinis šio patiekalo smuikas - žiros. Ji suteikia traškiam naminiam plovui ryškumo. Mėsa, morkos ir net svogūnai sužibės nauju atspalviu, jei į juos įbersite giros. Kiaulienos plovo katile recepte žingsnis po žingsnio papasakosime, kaip jį pasigaminti.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
17 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kiaulienos plovas katile receptas Žingsnis 1
Kelis kartus perplaukite ryžius, kol vanduo taps skaidrus, ir supjaustykite mėsą kubeliais. Nuplaukite ir nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - strypais.

Žingsnis 2

Kiaulienos plovas katile receptas Žingsnis 2
Paruoškite zirvaką (daržovių ir mėsos pagrindą plovui). Įkaitinkite aliejų, kol šiek tiek paruduos, ir jame pakaitomis kepkite svogūnus, mėsą ir morkas, kol taps tamsiai auksinės spalvos ir lengvai apskrus (kiekvienas produktas paprastai trunka 7-10 min.). Išmaišykite ir troškinkite kartu 3-5 minutes.

Žingsnis 3

Kiaulienos plovas katile receptas Žingsnis 3
Iš kiaulienos pasigaminkite naminį plovą katilinėje. Įpilkite vandens į zirvaką. Palikite troškintis 30 minučių. Į katilą suberkite trupintus ryžius, bet nemaišykite jų su zirvaku. Įdėkite česnakų galvučių. Toliau troškinkite ant vidutinės ugnies. Kai skystis išgaruos nuo paviršiaus, uždenkite katilą lėkšte ir troškinkite dar 20 min. Išjunkite ugnį. Skanus kiaulienos plovas katile paruoštas.

Žingsnis 4

Kiaulienos plovas katile receptas Žingsnis 4
Paruoštą naminį kiaulienos plovą perkelkite į gražią lėkštę. Papuošimui naudokite česnakų galvutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos