Publikavimo data: 2024-09-14
Angliškas kalėdinis pudingas
Kalėdinis pudingas yra tradicinis desertas, be kurio neįsivaizduojamos Kalėdos Jungtinėje Karalystėje. Kiekviena šeima turi savo kalėdinio pudingo receptą. Tokiam pudingui paruošti reikia gana daug laiko, todėl paprastai jis pradedamas ruošti likus 4 savaitėms iki šventės. Juk pudingui reikia leisti subręsti. Per tą laiką jis įgaus sodrų ir intensyvų skonį. Beje, brandinimo laiką galima sutrumpinti iki 1 savaitės. Bet kuriuo atveju desertas bus labai skanus.
Žingsnis 1
Džiovintus vaisius ir cukruotus vaisius paruoškite likus vienai dienai iki pudingo gaminimo. Džiovintus vaisius nuplaukite, sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite romu. Džiovintus vaisius ir cukruotus vaisius palikite 24 valandoms, kad jie išsivirtų romo. Periodiškai juos pamaišykite. Praėjus šiam laikui, džiovintus vaisius ir cukruotus vaisius perkoškite į sietelį ir leiskite romo pertekliui nutekėti.
Žingsnis 2
Dabar galite pradėti gaminti pudingą. 125 g atšaldyto sviesto sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į gilų dubenį. Suberkite miltus, džiūvėsėlius, kepimo miltelius, kepimo miltelius ir cinamoną. Įtrinkite sausus ingredientus į sviestą, kol pasidarys trupiniai.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius, cukruotus vaisius, cukrų ir kiaušinius. Obuolį sutarkuokite stambia tarka. Sutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis. Į dubenį su cukruotais vaisiais suberkite tarkuotą obuolį, žievelę ir apelsinų sultis. Viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Įmaišykite vaisių mišinį ir kreminius miltų trupinius.
Žingsnis 5
Paimkite gilų metalinį arba stiklinį karščiui atsparų dubenį ir patepkite jį sviestu. Sudėkite mišinį į dubenį. Iš pergamento išpjaukite tokio pat skersmens apskritimą, kaip ir dubuo. Pergamento apskritimą uždėkite ant mišinio.
Žingsnis 6
Uždenkite pudingo dubenį dviem sluoksniais folijos. Be to, foliją pritvirtinkite virvele arba gumine juosta. Įdėkite pudingo dubenį į platų puodą. Į dubenį pilkite šalto vandens iki 2/3 dubens aukščio. Uždenkite puodą dangčiu ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos. Pudingą virkite 3 valandas.
Žingsnis 7
Po to išimkite pudingą iš keptuvės ir atvėsinkite. Palikite jį 2-4 savaites brandinti vėsioje ir sausoje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke. Per tą laiką išryškės pudingo skonis. Patiekimo dieną nuleiskite pudingą atgal į puodą ir pripildykite 2/3 puodo vandens. Pudingą virkite ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Išimkite paruoštą pudingą, 10 minučių atvėsinkite ir išimkite iš indo. Kalėdinis pudingas paruoštas!
Kategorijos