Publikavimo data: 2025-08-20
Angliški pusryčiai su kiaušiniene ir grybais
Pusryčiai yra svarbus valgis, nuo jo priklauso pirmosios dienos pusės energija. Žinoma, košės nauda niekada nebuvo atšaukta, tačiau mano šeima, kaip ir daugelis žmonių, visiškai nemėgsta avižinių ar manų kruopų. Todėl gardžius pusryčius stengiuosi gaminti iš kitų ingredientų, dažniausiai iš kiaušinių ir daržovių. Tokie pusryčiai gerai pasotina, atgaivina, nuteikia darbui, be to, juos galima greitai paruošti. Tai labai patogu, kai skubate į darbą arba vaikai vėluoja į mokyklą.
Žingsnis 1
Grybus nuplaukite ir labai smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite grybus ir kepkite 7-8 min. ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.
Žingsnis 3
Virtus grybus sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 4
Į sviestu pateptą keptuvę įmuškite 1 kiaušinį, nemaišydami trynio. Keptuvė turi būti įkaitinta. Kepkite be dangčio ant didelės ugnies 2-3 minutes, tada sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Kiaušinis paruoštas. Dėkite jį į lėkštę su grybais.
Žingsnis 6
Į įkaitintą keptuvę įmuškite antrą kiaušinį, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos, įmuškite trynį. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių po dangčiu.
Žingsnis 7
Iškeptus kiaušinius sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 8
Galite pridėti tarkuoto sūrio arba žolelių. Patiekite pusryčiams ir mėgaukitės!
Kategorijos