Publikavimo data: 2024-06-08
Ant grotelių kepta bulvių košė
Bulvių košė yra populiarus patiekalas daugelyje šalių, pažįstamas ir rusams. Jei laikysitės gaminimo taisyklių, ji gali tapti tikru delikatesu. Kad bulvių košė būtų tobula, nulupkite ir išvirkite sveikas bulves, įdėkite pakankamai sviesto (apie 500 g sviesto 2 kg bulvių) ir gerai išminkykite, kad neliktų gumuliukų. Jei bulvių košė bus kepama ant grotelių, ji įgaus tikrai naują ir neįprastą skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves ant grotelių. Įtrinkite bulves saulėgrąžų aliejumi. Įjunkite elektrinį arba dujinį grilį iki vidutinės kaitros, įkaitinkite anglių kepsninę ir palaukite, kol anglys bus šiek tiek mažiau įkaitusios, nei reikia mėsai kepti. Ant grotelių uždėkite groteles, bulves išdėliokite grotelių viduryje. Uždenkite ir kepkite ant grotelių 1 valandą, kol bulvės suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių košę. Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, puode sumaišykite pieną, margariną, druską ir pipirus. Mišinį maišydami kaitinkite, kol jis sušils. Nuimkite bulves nuo grotelių ir šiek tiek atvėsinkite. Nulupkite bulves nuo odelės. Sudėkite bulves į tinkamą dubenį ir panardinamuoju trintuvu jas sutrinkite, tada supilkite pieno mišinį ir išplakite mikseriu iki vientisos masės.
Kategorijos