Publikavimo data: 2025-08-18
Ant grotelių keptas avokadas su tahini padažu
Puikus ir labai paprastas užkandis gali būti keptas avokadas su tahini padažu. Skamba labai viliojančiai ir kilniai. Tačiau patiekalą paruošti tikrai paprasta. Kepimui geriau imti tankų avokadą, kad ant grotelių vaisius išlaikytų formą, o ne pavirstų į košę. Tahini - tai sezamo sėklų pasta, kurios pagrindu gaminamas kvapnus padažas. Padažo sudėtyje yra tik pačių prieinamiausių produktų, todėl jį taip pat lengva paruošti.
Žingsnis 1
Paruoškite tahini padažą. Įkaitinkite sausą keptuvę. Suberkite sezamo sėklas. Kepkite maišydami mediniu šaukštu 5 minutes, kol pasklis lengvas riešutų aromatas. Perkelkite į lėkštę ir atvėsinkite. Tada sumalkite sėklas trintuvu iki birios masės. Įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį ir dar kartą suplakite. Šaukštu supilkite sezamų mišinį į dubenį. Supilkite citrinos sultis, česnaką ir medų. Įmaišykite šiek tiek karšto vandens, kad gautųsi vidutinio tirštumo padažas.
Žingsnis 2
Paruoškite avokadus su tahini padažu. Avokadus kepkite ant vidutinio stiprumo grotelių po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol pasidarys juostelės. Sudėkite vaisių griežinėlius ant lėkštės. Apšlakstykite tahini padažu.
Kategorijos