Publikavimo data: 2024-01-02
Glazūruotos cukinijos receptas
Cukinija laikoma sezonine daržove. Jos populiarumo viršūnę pasiekia vasarą ir ankstyvą rudenį. Yra daugybė patiekalų iš cukinijų pusryčiams ir vakarienei. Siūlome jums pasigaminti lengvus ir sočius pusryčius iš keptų jaunų cukinijų ir glazūruotų cukinijų. Šviežios žolelės ir saulėgrąžų sėklos patiekalui suteikia ypatingo skonio.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus, nuplaukite vištienos kiaušinį ir cukiniją, paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Cukiniją supjaustykite 1-1,5 cm storio apskritimais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite cukiniją.
Žingsnis 5
Kepkite cukinijas po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol iškeps. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite kitą keptuvę su augaliniu aliejumi. Įmuškite į ją kiaušinį ir kepkite, kol iškeps. Kiaušinį stenkitės įmušti į keptuvę taip, kad trynys neišsilietų.
Žingsnis 7
Patiekite patiekalą lėkštėje, ant cukinijų uždėdami glajų, tarkuotą sūrį, žaliųjų svogūnų plunksneles ir saulėgrąžų sėklas.
Kategorijos