Publikavimo data: 2024-01-02
Moliūgai ir avinžirniai receptas
Moliūgas su avinžirniais ir keptuvėje virtomis daržovėmis puikiai tinka dietiniams, vegetariškiems ir pasninko patiekalams. Šiame patiekale yra būtinos paros mikroelementų normos ir jis skatina sveiką svorio metimą.Moliūgą su avinžirniais galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Aštraus skonio mėgėjai į receptą gali įdėti raudonųjų aštriųjų pipirų.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite daržoves, nulupkite jas. Moliūgą supjaustykite kubeliais. Avinžirnius 4 val. pamirkykite vandenyje. Paruoškite darbo paviršių.
Žingsnis 2
Nuplaukite makaronus ir virkite, kol suminkštės (35-40 minučių). Likus 8-10 minučių iki virimo pabaigos vandenį pasūdykite.
Žingsnis 3
Tuo tarpu blanširuokite pomidorus. Padarykite ant jų kryžminius pjūvius, įmeskite juos į verdantį vandenį puode ir palaikykite verdančiame vandenyje 1 minutę. Tada staigiai panardinkite į ledinį vandenį ir nuimkite odelę. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite svogūnus.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus 2-3 minutes, kol jie taps auksiniai ir savotiškai kvapnūs, nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir imbiero šaknį.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite pomidorus.
Žingsnis 9
Kruopščiai sumaišykite daržoves ir maišydami kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 10
Sudėkite moliūgą į puodą ir užpilkite 1 puodeliu šilto vandens.
Žingsnis 11
Į keptuvę sudėkite virtus avinžirnius.
Žingsnis 12
Keptuvėje gerai sumaišykite daržoves ir avinžirnius, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį, troškinkite 7-10 minučių.
Žingsnis 13
Patiekalą papuoškite aštriosios paprikos ankštimi ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos