Publikavimo data: 2024-04-28
Ant grotelių keptas kepsnys
Ant grotelių keptas jautienos kepsnys būna labai skanus. Nereikia kūrenti ugnies, jautienos kepsnį galite iškepti ant elektrinio grilio namuose. Beefsteak receptas kilęs iš Anglijos ir pažodžiui verčiamas kaip "jautienos gabalas". Jautienos kepsnys turi būti vienodo storio, geriau imti jauno veršelio mėsą. Šviežia jautiena yra sodrios raudonos spalvos, o veršiena - švelnesnė ir rausvesnė.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnius. Nuo mėsos peiliu pašalinkite riebalus. Supjaustykite ją 2 cm storio kepsniais. Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, kepsnius patepkite augaliniu aliejumi. Palikite 15 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Įkaitinkite kepsninę, sudėkite mėsą ant grotelių ir kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Nuimkite mėsą nuo grotelių ir patiekite.
Kategorijos