Publikavimo data: 2024-04-06
Kepsnys su kiaušiniu.
Norint paruošti sultingą kepsnį, rekomenduojama rinktis marmurinę jautieną, t. y. kepsnį arba kepsnį iš nugarinės. Tinkamas kepsnys tradiciškai ruošiamas ant grotelių, o keptuvė šiam tikslui tinka mažiau.
Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Aštriu peiliu susmulkinkite jautienos gabalą. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėsytę išminkykite rankomis ir išmuškite ant dubens arba stalo paviršiaus. Suformuokite rutuliuką ir iš jo padarykite ne storesnę kaip 4 cm storio plokščią duoną. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių. Tada patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant keptuvės arba grilio po 2 min. iš kiekvienos pusės. Nuimkite nuo ugnies. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir uždenkite plėvele. Palikite kepsnį pailsėti 5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite virtą kiaušinį. Išvirkite vandenį. Supilkite actą. Išmaišykite vandenį, kad susidarytų piltuvėlis. Į piltuvėlio vidurį supilkite vištos kiaušinį. Kiaušinį virkite 3 minutes. Padėkite kepsnį ant lėkštės, tada atsargiai uždėkite kiaušinį ir perpjaukite jį taip, kad trynys tekėtų ant mėsos.
Kategorijos