Kepsnys su kiaušiniu. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Kepsnys su kiaušiniu.

Norint paruošti sultingą kepsnį, rekomenduojama rinktis marmurinę jautieną, t. y. kepsnį arba kepsnį iš nugarinės. Tinkamas kepsnys tradiciškai ruošiamas ant grotelių, o keptuvė šiam tikslui tinka mažiau.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
23 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepsnys su kiaušiniu. Žingsnis 1
Paruoškite kepsnį. Aštriu peiliu susmulkinkite jautienos gabalą. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėsytę išminkykite rankomis ir išmuškite ant dubens arba stalo paviršiaus. Suformuokite rutuliuką ir iš jo padarykite ne storesnę kaip 4 cm storio plokščią duoną. Uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 20 minučių. Tada patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant keptuvės arba grilio po 2 min. iš kiekvienos pusės. Nuimkite nuo ugnies. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir uždenkite plėvele. Palikite kepsnį pailsėti 5 minutes.

Žingsnis 2

Kepsnys su kiaušiniu. Žingsnis 2
Išvirkite virtą kiaušinį. Išvirkite vandenį. Supilkite actą. Išmaišykite vandenį, kad susidarytų piltuvėlis. Į piltuvėlio vidurį supilkite vištos kiaušinį. Kiaušinį virkite 3 minutes. Padėkite kepsnį ant lėkštės, tada atsargiai uždėkite kiaušinį ir perpjaukite jį taip, kad trynys tekėtų ant mėsos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos