Publikavimo data: 2024-04-28
Maltos jautienos kepsnys
Maltas kepsnys yra panašus į kotletą, tačiau didesnio dydžio. Kaip ir klasikinis kepsnys, jis gali būti gerai iškeptas arba kruvinas. Kiekviena šalis turi savų kepsnių kepimo ir puošimo būdų. Jungtinėse Amerikos Valstijose jau seniai prisitaikė naudoti maltos jautienos kepsnius kaip privalomą mėsainių sudedamąją dalį. Prieš pradedant gaminti maltos jautienos kepsnius namuose, maltą jautieną reikia gerai pamušti - tada ji gerai išlaikys formą kepant keptuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkintą svogūną sumaišykite su malta jautiena. Įberkite druskos ir pipirų. Apkepkite maltą mėsą. Dėkite faršą į šaldytuvą 15-30 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite kepsnius. Iš 2-3 valgomųjų šaukštų maltos mėsos suformuokite rutuliuką. Galite naudoti kepimo žiedą, kad suformuotumėte maždaug 1,5 cm storio kepsnius. Suteikite kepsniui apvalią formą. Kepkite kepsnius po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos