Ant grotelių keptas Lula kebabas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Ant grotelių keptas Lula kebabas

Lulia kebabas - tai rytietiškas kotletas, kuris pagal klasikinį receptą kepamas tik iš mėsos ir prieskonių ant anglių. Tačiau kai nėra galimybės įkurti ugnies ir iškepti kebabą taip, kaip reikia, padės elektrinis grilis. Lulia kebabo ant elektrinio grilio skonis šiek tiek skirsis nuo tradicinio kebabo. Anglies trūkumą galima kompensuoti žolelių, svogūnų ir padažų gausa. Vietoj iešmų recepte naudojami ilgi iešmai.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ant grotelių keptas Lula kebabas Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir žolelėmis. Maltą mėsą gerai išsukite rankomis. Plakant maltinukai taps klampesni, bus lengviau formuoti kotletus.

Žingsnis 2

Ant grotelių keptas Lula kebabas Žingsnis 2
Kepkite kebabus ant grotelių. Padalykite faršą į lygias dalis. Ant medinio iešmo suformuokite pailgus kotletus. Kebabus 30-40 minučių atšaldykite šaldiklyje. Prieš kepdami gerai įkaitinkite kepsninę. Kepkite lulia kebabus ant vidutinės ugnies neįpildami aliejaus. Kepkite, kol atsiras grilio žymių, tada uždenkite ir kepkite, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos