Publikavimo data: 2024-04-17
Ant grotelių keptas Lula kebabas
Lulia kebabas - tai rytietiškas kotletas, kuris pagal klasikinį receptą kepamas tik iš mėsos ir prieskonių ant anglių. Tačiau kai nėra galimybės įkurti ugnies ir iškepti kebabą taip, kaip reikia, padės elektrinis grilis. Lulia kebabo ant elektrinio grilio skonis šiek tiek skirsis nuo tradicinio kebabo. Anglies trūkumą galima kompensuoti žolelių, svogūnų ir padažų gausa. Vietoj iešmų recepte naudojami ilgi iešmai.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir žolelėmis. Maltą mėsą gerai išsukite rankomis. Plakant maltinukai taps klampesni, bus lengviau formuoti kotletus.
Žingsnis 2
Kepkite kebabus ant grotelių. Padalykite faršą į lygias dalis. Ant medinio iešmo suformuokite pailgus kotletus. Kebabus 30-40 minučių atšaldykite šaldiklyje. Prieš kepdami gerai įkaitinkite kepsninę. Kepkite lulia kebabus ant vidutinės ugnies neįpildami aliejaus. Kepkite, kol atsiras grilio žymių, tada uždenkite ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos